Breonna Taylorin ampumisesta on julkaistu ensimmäinen video – tällainen sekasorto vallitsi, kun haavoittunutta poliisia kannettiin autoon

1:19

Runsaasti julkisuutta saaneesta yhdysvaltalaisesta sairaanhoitaja Breonna Taylorin ampumistapauksesta on julkaistu ensimmäinen poliisin vartalokameravideo.

Poliisi ampui maaliskuussa 26-vuotiaan mustaihoisen, terveydenhoidon parissa työskennelleen Taylorin hänen omassa asunnossaan Louisvillessä.

Taylorin asuntoon kotietsinnän suorittaneiden kolmen poliisin mukana ei ollut videokameroita.

Nyt julkaistu video kuvaa tapahtumia sen jälkeen, kun Taylorin poikaystävä oli ampunut poliisi Jon Mattinglya jalkaan. Mattingly selvisi lievin vammoin. Oheisella videolla näkyy, miten haavoittunutta nostetaan autoon. 

Poliisi vastasi tuleen ampumalla asuntoon yli 30 laukausta. Taylor sai surmansa lähes välittömästi saatuaan kuusi osumaa.

Taylorin kuolema on aiheuttanut useita mielenilmauksia ympäri Yhdysvaltoja. Tunteet kuohuivat jälleen tällä viikolla, kun jutun syyttäjä nosti syytteen vain yhtä kotietsintään osallistunutta poliisia vastaan. Tutkimusten mukaan kyseisen poliisin ei uskota osuneen Tayloriin.

0:45
Katso poliisin vartalokameran video tekstitettynä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja