Brad Binder nappasi KTM-tallille historian ensimmäisen MotoGP-voiton

Itävaltalaistalli KTM nappasi historiansa ensimmäisen MotoGP-luokan voittonsa Tshekin osakilpailussa sunnuntaina.

KTM:n juhlat tarjoili eteläafrikkalaiskuski Brad Binder, joka yllätti nousemalla seitsemännestä ruudusta kisan voittoon. KTM tuli mukaan MotoGP-kuninkuusluokkaan kaudella 2017, joten ensimmäinen voitto tuli tallin 59. osakilpailussa. Binderille voitto oli niin ikään ensimmäinen MotoGP:ssä. Viimeiset kuusi kautta 24-vuotias on ajanut Aki Ajon Moto3- ja Moto2-talleissa.

Toiseksi kisassa sijoittui Italian Franco Morbidelli, joka starttasi kisaan eturivin kolmospaikalta. Paalupaikkamies Ranskan Johann Zarco ajoi ruutulipulle kolmantena.

MM-sarjaa johtavalle Ranskan Fabio Quartararolle kauden kolmas kisa ei ollut menestys: kahden voiton jälkeen tuloksena oli seitsemäs sija. Quartararo johtaa kuitenkin yhä sarjaa.

MotoGP-kausi jatkuu ensi viikonloppuna Itävallassa.