Bottaksen huima loppusukellus toi suomalaisille jättivoitot – 20 sentillä lähes 13 000 euroa!

Azerbaidzhanin F1-kisa tarjoili katsojille herkkua täydeltä kädeltä, ja erityisesti kolme Veikkauksen vedonlyöjää sai hymyt huulille. Valtteri Bottaksen hurja loppu oli suomalaisten veikkaajien pelastaja ja iso rahantuoja.

Eilinen kisa painuu historiaan yhtenä tapahtumarikkaimmista. Upean draaman kaaren jälkeen kärkikolmikko oli Daniel Ricciardo-Valtteri Bottas-Lance Stroll. Veikkauksen supertriplassa kolme veikkaajaa oli loihtinut rivin Ricciardo-Bottas-Muu kuljettaja, jonka kerroin oli käsittämätön 63 467. Jokainen pelaaja oli lyönyt likoon 20 senttiä, joten voittotulos on 12 693 euroa. Minimipanos muuttui siis kelpo juhannusrahaksi.

– Paria kolikkoa vaille 12 700 euroa. Vaikea arvoida, miten ihmiset, jotka ovat tätä pelanneet ovat ajatelleet, mutta he olivat taitavia ja onnekkaita, Sami Sundström Veikkaukselta sanoo.

Sundströmin mukaan vastaavia rivejä tulee kenties kerran kaudessa, ei välttämättä edes joka vuosi. Eilinen kilpailu oli niin tapahtumarikas, että se mahdollisti yllättävän loppujärjestyksen. Kun sekä Lewis Hamilton, Sebastian Vettel että Kimi Räikkönen puuttuivat kärkikolmikosta, oli lopputulos kauden aiempiin tuloksiin verrattuna yllättävä. Ricciardon voittoprosentti oli ennen kisan alkua kahden prosentin luokkaa, joten jo se karsi paljon pelaajia myös supertriplasta.

Bottaksen kakkossija ei ollut yllättävä, Strollin kolmossija sen sijaan suuri yllätys. Stroll oli luokassa "Muu kuljettaja", eli hänet valitessaan pelaaja otti muutaman muunkin kuljettajan mukaan peliinsä.

– Olemme avanneet palautteen perusteella formuloiden supertriplat nyt vuoden verran pelattavaksi jo perjantaina. Ennen perjantaita oli aika makuasia, nostaako Strollin 15 nimetyn kuljettajan joukkoon vai ei. Aika-ajo näytti, että hänen olisi pitänyt olla niissä mukana, mutta kun peli oli jo auki, sitä ei voitu enää vaihtaa. Mutta sehän on vain kiva elementti, että jos seuraa viikonloppua ja poimii sieltä esimerkiksi Strollin, joka onkin muu-kategoriassa. Se lisää ryhmän kiinnostavuutta, kun voimasuhteissa tapahtuu liikehdintää viikonlopun aikana, Sundström sanoo.

Koko draama huipentui loppusuoralla, kun Bottas kiisi aivan viime metreillä Strollin ohi kakkoseksi. Jos Bottas olisi pysynyt kolmantena, kukaan ei olisi voittanut, sillä Ricciardo-Muu-Bottas-riviä ei ollut pelannut kukaan. 20 sentin muuttuminen vajaaksi 13 000 euroksi oli siis Bottaksen lopun sukelluksen ja 0,1 sekunnin marginaalin ansiota.

– Hieno draaman kaari pelaajien kannalta, Sundström naurahtaa.

Mikäli voittajaa ei olisi ollut, rahat olisivat siirtyneet tuleviin pelipotteihin.

Lue myös:

    Uusimmat