Mainos

Bong sulkee kirjekuoritehtaansa Tampereella

Tehtaan lopetus merkitsee 110:n työntekijän irtisanomista. Tuotanto on tarkoitus keskittää Kaaville, jossa Bongilla on 50 ihmistä työllistävä tehdas.

Kirjekuoria valmistava Bong Suomi aikoo sulkea Tampereella toimivan tehtaansa. Tehtaan lopetus merkitsee noin 110 henkilön irtisanomista.

Työntekijät ovat ryhtyneet mielenosoituslakkoon lopettamissuunnitelman vuoksi. Työnseisaus päättynee torstaina iltapäivällä.

Tampereen perinteikäs kirjekuoritehdas on nykyisin osa ruotsalaista Bong Ljungdahl -konsernia. Toimitusjohtaja Kari Lähteenmäen mukaan Tampereen yksikön lopettamisen taustalla on kirjekuorien jatkuvasti laskenut menekki.

- Meillähän ei tehdä muita tuotteita, ja kirjekuorien menekki on ollut laskussa jo usean vuoden ajan. Siihen on vaikuttanut lähinnä sähköisten viestintävälineiden suosion kasvu, sanoo Lähteenmäki.

Lähteenmäen mukaan tuotanto Suomessa on tarkoitus keskittää Kaaville Pohjois-Savoon, missä Bongilla on 50 henkeä työllistävä kirjekuoritehdas. Sitä, merkitseekö muutos Kaavin tehtaan laajentamista, hän ei halua tässä vaiheessa arvioida.

Tampereen tehtaan yt-neuvottelut on tarkoitus aloittaa ensi viikolla. Monet työntekijät ovat olleet talossa pitkään, joten irtisanomisajatkin ovat pitkiä. Lähteenmäen mukaan tehdas on tarkoitus ajaa alas ensi vuoden maaliskuuhun mennessä.

Tukholman pörssiin listautunut Bong Ljungdahl toimii kaikkiaan 11 Euroopan maassa. Tehtaita on neljän Pohjoismaan lisäksi myös Puolassa, Saksassa, Belgiassa, Britanniassa ja Irlannissa. Konsernin palveluksessa on yhteensä noin 1300 henkilöä.

Tampereen tehtaan juuret ulottuvat 1900-luvun alkuvuosiin. Tuolloin Rafael Haarla perusti kirjekuoritehtaan ja Aleksi Hyppölä paperipussitehtaan, joka myöhemmin ryhtyi valmistamaan myös kirjekuoria. 1970-luvulla Raf. Haarla siirtyi Yhtyneiden Paperitehtaiden omistukseen ja Amer-yhtymä osti Hyppölä Oy:n.

Vuonna 1993 kaksi kirjekuoritehdasta yhdistettiin WA-kuori Oy:ksi, josta myöhemmin tuli UPM-Kymmenen kokonaan omistama tytäryhtiö Walki-kuori Oy. Ruotsalainen Bong Ljungdahl osti sen liiketoiminnan vuonna 1998.

(MTV-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.