Mainos

Bolognan ooppera tuo Savonlinnaan italialaisen musiikin hurmaa

Oopperanjohtaja Jan Hultin lupaa Savonlinnan muuttuvan viikon ajaksi "italialaiseksi kaupungiksi", josta voivat nauttia myös sellaiset, jotka eivät oopperassa käy.

Italialaiset sävelet, maut ja kuvat valloittavat Savonlinnan ensi kesänä, kun Savonlinnan oopperajuhlien vieraaksi saapuu kansainvälisesti kuulu Bolognan ooppera. Teatro Comunale di Bologna vierailee oopperajuhlien viimeisellä viikolla kahdella vierailuesityksellä.

Giuseppe Verdin Nabucco on Savonlinnaa varten tehty uusi produktio, joka saa ensi-iltansa toukokuussa. Sen ohjaa Yoshi Oida, joka on jo käynyt tutustumassa Olavinlinnan näyttämöön.

Vastapainoa Nabuccolle tuo keveämpi Gaetano Donizettin Rykmentin tytär, joka on ollut Bolognassa yleisömenestys jo useamman vuoden ajan. Sen ohjaus on Emilio Sagin.

- Bolognan ooppera on tällä hetkellä Italian halutuin oopperatalo ulkomailla. Ainoastaan pohjoiseen Eurooppaan meitä ei vielä ollut kutsuttu. Meillä onkin kunnia nyt esitellä aitoitalialaista oopperataidetta Savonlinnan juhlilla, jotka ovat Euroopan laajuisesti merkittävä oopperafoorumi, kiittelee oopperan pääjohtaja Stefano Mazzonis di Pralafera.

Italiaa viikon verran

Vuonna 1763 ovensa avannut Bolognan ooppera on Euroopan vanhimpia oopperataloja. Teatron palveluksessa on yhteensä noin 300 ihmistä, joista 200 matkaa kesällä Suomeen.

Nabuccon tähtinä loistavat baritoni Mark Rucker, tenori Alberto Jelmoni, basso Riccardo Zanellato ja sopraano Alessandra Rezza.

Rykmentin tytär on tarina sotilaiden löytämästä tyttölapsesta Mariesta. Mariena kuullaan italialaissopraano Laura Giordania ja Toniona amerikkalaistenori Bruce Sledgeä.

Oopperalla on käytössään satahenkinen orkesteri ja 70-päinen kuoro. Se tuottaa vuosittain noin 80 oopperaesitystä ja 70 konserttia.

- Bolognan ooppera on Italian oopperoista taiteellisesti merkittävin ja kansainvälisesti tunnetuin. Kyseessä on nyt ensimmäinen kerta, kun Savonlinnaan saadaan vierailijoita Italiasta. Tähän mennessä meillä on vieraillut 17 ulkomaista oopperataloa vuodesta 1987 lähtien, listaa oopperanjohtaja Jan Hultin.

Savonlinnan oopperajuhlilla vietetään italialaista viikkoa 24.-29. heinäkuuta. Hultin lupaa Savonlinnan muuttuvan viikon ajaksi "italialaiseksi kaupungiksi", josta voivat nauttia myös sellaiset, jotka eivät oopperassa käy.

- Vikon aikana pidetään seminaareja, esitetään italialaisia elokuvia, pidetään viiniesittelyitä ja italian kielen kursseja, Hultin vihjaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.