Mainos

Bob Dylanille halutaan museo

Bob Dylanin Minnesotan osavaltiossa sijaitsevan kotikaupungin Hibbingin kirjasto haaveilee Dylan-museon perustamisesta. Kirjastossa toivotaan, että näyttely saadaan kokoon viimeistään vuonna 2006, jolloin maestro täyttää 65 vuotta.

Aineiston kerääminen on kirjastolla hyvässä vauhdissa, ja osa siitä on jo näytteilläkin. Esillä on muun muassa 2000 lehtileikettä, 22 julistetta, 50 vinyylialbumia, 40 cd-levyä ja vanhoja vinyylisinglejä alkuperäisissä kansissaan. Varsinaisia harvinaisuuksia kirjaston kokoelmaan ei vielä ole eksynyt, jos sellaiseksi ei sitten lasketa Hibbingin lukion vuosikertomusta mallia 1959.

Dylan-kokoelman keräämistä johtaa kirjastonhoitaja Roberta Maki. Hän sanoo, että 18 000 asukkaan Hibbing houkuttelee turisteja nimenomaan Bob Dylanin ansioilla. Eikä Dylan itsekään ole Hibbingissä kovin harvinainen näky.

-Hän käy täällä edelleen silloin tällöin, mutta annamme hänen olla rauhassa. Hibbingin asukkaat haluavat kunnioittaa Dylanin yksityisyyttä, Roberta Maki kertoo.

Bob Dylan muutti Hibbingistä koulun loputtua vuonna 1959. Sen jälkeen hän on ilahduttanut maailmaa muun muassa sellaisilla klassikoilla kuten Like A Rolling Stone, Blowin' In The Wind ja Mr. Tambourine Man.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja