Blogihelmiä: Puhetta ruoasta ja rasismista

Helmestä löytyy luonnollisesti myös helmiä blogisteja. Lue, mitä blogisteillamme on tarjolla tällä viikolla!

Jokaisen otteen perässä on linkki, josta pääset lukemaan koko artikkelin.

Helmen Keventäjät -blogi

Titan painonpudotus etenee kevyin mielin...

"Kirjoitukseni kuulostaa, ehkä liiankin positiiviselta, mutta minun on vaan nyt niin hyvä fiilis! Ei ollenkaan ole vaikeaa väistellä kaikennäköisiä kiusauksia ja tuo karkkihammaskin on näköjään lopettanut kolotuksensa! Nimittäin kohtasin tällä viikolla suurimman kiusauksen, mikä voi vaan olla. Kävimme mäkkärissä syömässä ja voih, kun se on mun yksi suurimmista heikkouksista. Mutta mitäs minä söinkään: salaattia veden kera! Tuo oli yksi erävoitto minulle!"

...ja Miakin on päässyt tavoitteeseensa, 10,5 kiloa on pudonnut ja oma ruokavalio löytynyt!

"Olen lukenut iltalukemisina Antti Heikkilän ajatuksia ja todennut että kultaisen keskitien löytäminen on itsestä kiinni. Onneksi pystyn itse arvioimaan oman olotilani ja mieltymysteni mukaan mikä on minulle sopiva ruokavalio. Huomasin näkeväni punaista heti kun kirjan lopussa oli päiväkohtaiset ruokaehdotukset… Ei sovi minulle, jos joku sanelee mitä minäkin päivänä syön. Kirja siis tuki ajatustani siitä, että olen löytänyt itselleni sopivan ruokavalion omakohtaisen kultaisen keskitien. Se on jotakin hiilaripitoisen-lautasmallin-vähärasvaisen ruokavaliosuosituksen ja Atkinsin-vähähiilarisen-Heikkilän ajatusten välimuoto. Se on minun ruokavalioni ja kukaan ei sitä minulta nyt vie pois! Vähän itsekäs pitääkin olla."

Kokemuksia Kanadassa

Blogisti keskustelee rasismista työtovereidensa kanssa.

"Kävimme ravintolassa syömässä pitkästä aikaa. Edelliskerrasta onkin jo kaksi viikkoa aikaa. Kylläpä ruoka maistui hyvälle. Juttelimme rasismista. Satuin yhtenä päivänä työpaikalla tuijottamaan Kaoria. Tuijotin ihan mielenkiinnosta, sillä hänellä on selvästi japanilaiset kasvot. Viimein Brenda ja Kaori kysyivät, että mitä siinä vahtaat ja sanoin suoraan, että Kaori näyttää erilaiselta, niin japanilaiselta. Kaikki hiljenivät ensin, mutta purskahtivat sitten nauruun. Natalya koetti hyssytellä, että ei tuolla lailla saa sanoa. Tässä maassa ei saa viitata toisen syntyperään. "

MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja