Blockfest: Aamulehti käytti valehenkilöä

Tamperelainen Blockfest-kaupunkifestivaali syyttää Aamulehteä valehenkilön kirjoittaman mielipidetekstin julkaisemisesta, kertoo Stara-viihdeuutiset. Järjestäjän mukaan Aamulehti julkaisi näyttävästi Lukijalta-palstan tekstin "Festarimelu teki talosta asumiskelvottoman", jonka oli kirjoittanut opiskelija Jon Cederberg.

Cederberg kertoi asuvansa tapahtuman viereisessä opiskelija-asunnossa ja väitti festivaalin rikkoneen räikeästi lupaehtoja. Kirjoituksessa myös vaadittiin, että festivaalin järjestämiseen ei saisi enää myöntää minkäänlaisia lupia.

Blockfest pyysi Aamulehdeltä kirjoittajan yhteystietoja esittääkseen hänelle melumittaustulokset, joiden mukaan festivaalin melutorjunta olisi onnistunut hyvin. Aamulehti ei kuitenkaan järjestäjän mukaan luovuttanut tietoja, joten Blockfest yritti saada yhteystiedot käsiinsä omin keinoin.

Järjestäjä kertoo, ettei Jon Cederberg -hakusanoilla yksikään internetin hakukone löytänyt vahvistusta kyseisen ihmisen olemassaololle. Järjestäjän mukaan nimeä eikä yhteystietoja löytynyt muistakaan lähteistä.

Tampereen seudun opiskelija-asuntosäätiö vahvisti Blockfest-festivaalin järjestäjille myös kirjallisesti, ettei kukaan Cederberg-niminen asu tekstissä mainitussa talossa tai muussakaan TOAS:n hallinnoimassa asunnossa.

Blockfestin lähettämän tiedotteen mukaan festivaalin järjestäjä ei ole ollut enää yhteydessä asiasta Aamulehteen tai päätoimittaja Jouko Jokiseen. Järjestäjä toteaa, ettei voi enää luottaa lehteen sen enempää kuin englantilaisen News Of The Worldin toimittajiin.

(MTV3)

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja