Mainos

Bittiystävyyttä ja nettirakkautta

Miltei jokainen tietää ihan oikeasti rakastuneen parin, joka on löytänyt toisensa internetin välityksellä. Mikä olisikaan helpompi keino saada yhteys toiseen yksinäiseen kuin tutustua treffi- ja chattisivuihin kaikessa rauhassa kotona ja valita parhaat päältä taikka kokeilla onneaan tekstiviestichatissa!

Internet ja tekstiviestit voivat olla ihan varteenotettava keino saada ystäviä monessa tilanteessa, esimerkiksi uudelle paikkakunnalle muuttamisen myötä, sydänsuruista toipuessa tai kun ei muuten vain tahdo lähteä kotoa. Tällainen tapa kiinnostaa myös niitä, jotka tuntevat itsensä liian ujoiksi tai epävarmoiksi perinteisempien treffien ehdottamiseen. Ei välttämättä tarvitse edes tavata toisiaan tosielämässä vaan ajatuksia voi vaihtaa myös bittiavaruudessa irkkaillen.

Sinäkö se oot...?

Ystävän voi löytää vaikka harrastussivujen keskustelupalstalta tai suosikkibändin fanisivuilta. Ainakin yksi yhteinen puheenaihe on heti varma! Varmista, että sivusto tai chatti on tarkoitettu ikäisellesi. Lue myös ylläpitäjien käyttäjille tarkoitetut viestit ja noudata ohjeita. Nettietikettiä rikkovat (häiriköivät, riitaa haastavat, loukkaavasti kirjoittelevat) käyttäjät voidaan sulkea pois keskusteluista määräajaksi.

On turha rajata etsintää heti kättelyssä vain seurustelukumppaniin, sillä samalla vaivalla voi saada myös uusia ystäviä, ja niitähän ei koskaan ole liikaa. Ystävyydestä mahdollisesti kehittyvä seurustelusuhdekin on vahvemmalla pohjalla, jos olette jo valmiiksi parhaat kaverit. Netistä ei välttämättä löydy saman tien valkoisella hevosella ratsastavaa unelmien prinssiä, mutta aikoinaan isänsä valkoisella Ladalla paikalle kurvaava vanha kaverikin voi yllättäen saada sydämen huokaamaan.

Kehu, kiistä, keskustele

Alkuun pääsee yhtä hyvin varsinaisesta Seuraa etsitään -viestistä kuin keskustelupalstan mielipidekirjoituksestakin. Mielenkiintoisen viestin lähettäneelle henkilölle voi lähettää kommentin, vaikka olisit puheena olevasta asiasta vastakkaista mieltä. Kehu onnistunutta kommenttia tai sukkelia sanoja, kiistä esitetty väite, kysy lisätietoja... Joittenkin kanssa voi keskustella pitkäänkin, ja yllättäen tuttua nimimerkkiä huomaakin myöhemmin jo kaipaavansa antamaan keskusteluun säpinää. Jos netistä löytyy todellinen sukulaissielu, hän saattaa pyytää sinua lähettämään henkilökohtaisen sähköpostiosoitteesi, että voitte jutella kahden kesken.

Muista maalaisjärki!

Jos siis näet mielenkiintoisen viestin, vastaa siihen kaikin mokomin. Parhaassa tapauksessa voit löytää kullanmurun tai ainakin saada sydänystävän. Lopuksi kuitenkin muutama varoituksen sana. Netissä kirjoittelee myös ihmisiä, joiden tarkoitusperät ovat vähintäänkin hämärät. Kaikki ei välttämättä ole sitä miltä näyttää. Netissä on helppo valehdella.

1. Älä kerro tuntemattomalle nettikaverille oikeata nimeäsi äläkä osoitettasi. Käytä alkuun esimerkiksi lempinimeä ja ilmaissähköpostiosoitetta, joka ei paljasta liikaa.

2. Sovi mahdolliset treffit valoisaan aikaan ja paikkaan, missä on paljon muitakin ihmisiä, kuten kahvilaan, kirjastoon, nuorisotilaan. Pidä puhelin mukanasi. Älä koskaan lähde tapaamaan uutta nettituttua kertomatta siitä kenellekään!

Jos nettituttu on itse liikkeellä vilpittömällä mielellä, hän ei pahastu tällaisesta varovaisuudesta.

Älä myöskään unohdu nettiin liian pitkäksi aikaa, vaikka löytäisit miten mielenkiintoisia keskusteluja, äläkä lyö vanhoja kavereita laimin virtuaalituttavuuksien takia. Tietokoneella istuessa ei saa raitista ilmaa, ja yöunet jäävät helposti vähiin, mistä puolestaan kärsii ulkonäkö, koulu ja keskittymiskyky. Nykyisin jo nuorillakin on paljon ennen vain aikuisia vaivanneita selän ja niskanseudun kiputiloja.

Onnea ja menestystä nettiystävän etsimiseen!

Teksti:Hanna Myllys

Mistä löysit ystävän? Osallistu keskusteluun

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.