Bitcoin-louhijat hamstraavat nyt emolevyjä – kysyntä Suomessa nelinkertaistunut, kauppojen hyllyt tyhjinä

Virtuaalivaluutan louhiminen on kasvattanut suosiotaan siinä määrin, että louhimiseen sopivat emolevyt ovat loppuneet kaupoista.

Erityisesti virtuaalivaluuttojen louhimiseen suunniteltu Asus B250 Mining Expert emolevy on noussut kryptolouhijoiden suosioon, ja tuote on päässyt loppumaan sekä Suomessa että Norjassa. Ruotsissa tuotetta on verkkokauppojen vertailupalvelu Hintaopas.fi:n mukaan jäljellä enää muutamia kappaleita.

Myös muut suosituimmista emolevymalleista ovat verkkokaupoista joko kokonaan loppu tai lähes lopussa.

– Alkuvuonna emolevyjen suosio on ollut vertailupalvelussamme huimat 418 prosenttia suurempi kuin viime vuonna samaan aikaan. Osa malleista on loppunut kaupoista kokonaan. Myös prosessorien ja kovalevyjen kysyntä on ollut jyrkässä nousussa, sanoo Hintaopas.fi:n maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett.

Bitcoin-valuutan luomiseen tarkoitetut emolevyt on koottu erityisen suorituskykyisistä komponenteista, sillä niiden on toimittava vakaasti myös vaativissa olosuhteissa ja kestettävä louhinnasta syntyvää kuumuutta.

Virtuaalivaluuttojen louhinta on kasvattanut myös näytönohjainten kysyntää. Virtuaalivaluuttojen louhintajärjestelmiä rakentaneet asiakkaat hamstrasivat kesällä jopa kymmeniä näytönohjaimia kerralla.

Kauppiaat ovat reagoineet räjähdysmäisesti nousseeseen kysyntään nostamalla näytönohjaimien hintoja. Siitä huolimatta näytönohjaimet ovat emolevyjen ohella Hintaopas-palvelun kysytyimpiä komponentteja.

***

8:08

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja