Mainos

Billy Jones kateissa jo 60 vuotta – näitä lapsia FBI etsii

Kuvia maitopurkeissa, valtavia löytöpalkkioita ja yksityisetsiviä. Yhdysvalloissa kadonneita etsitään hyvin eri tavalla esimerkiksi Suomeen verrattuna.

Tähän on syytäkin, sillä Atlantin takana katoaa lapsia aivan eri tahtiin kuin esimerkiksi Suomessa. Yhdysvaltain oikeusministeriön mukaan maassa on kateissa noin 800 000 lasta.

Ministeriö tutki lasten katoamissyitä vuonna 1999. Kadonneista neljänneksen oli siepannut perheenjäsen ja vajaat kymmenen prosenttia lapsista oli joutunut perheen ulkopuolisen ihmisen sieppaamaksi. 

Näistä "klassisia" kidnappauksia oli 115.  Tapauksissa lapsi ei tuntenut sieppaajaansa, häntä pidettiin siepattuna ainakin yön yli, hänet kuljetettiin kauas tai vaadittiin lunnaita.

Siepttujen lapsien surmaaminen on Yhdysvalloissa melko harvinaista. Vuosittain siepatun lapsen murhia tapahtuu noin sata. 

Seuraavassa pomintoja FBI:n etsimistä lapsista

1) 8-vuotias Relisha Tenau Rudd katosi tämän vuoden maaliskuussa Washingtonissa. Viranomaiset uskovat, että tytön kidnappasi 51-vuotias mies, joka kuitenkin löytyi kuolleena huhtikuun alussa. Nyt tytöstä ei ole minkäänlaisia havaintoja. FBI on luvannut 25 000 dollarin palkkion Relishan löytämiseen johtavasta vihjeestä.

2) 2-vuotias Myra Lewis on ollut kadoksissa maaliskuun ensimmäisestä päivästä lähtien. Tyttö oli leikkimässä omalla kotipihallaan Camdenissa, Mississippissä. Kadotessaan Myralla oli päällään khaki-housut, turkoosi nallekuvioinen paita ja vaaleanpunaiset tennarit. Hänen löytämisestään on luvattu 20 000 dollarin palkkio.

3) Vuonna 1999 syntynyt Wesley Dale Morgan on ollut kateissa jo 13 vuotta. Hän katosi Clintonissa Louisianassa toukokuussa 2001 kotikuistiltaan, jossa oli leikkimässä. Wesley oli katoamishetkellä kaksivuotias. Hänestä on luvattu 10 000 dollarin palkkio.

4) Erica Lynn Parsonsista on tehty viimeinen havainto marraskuussa vuonna 2011, kun tämä oli 13-vuotias. Erican adoptiovanhemmat olivat kertoneet, että tyttö olisi muuttanut sukulaistensa luokse Ashevilleen Pohjois-Carolinaan. Vanhemmat valehtelivat lapsen olinpaikasta ja hänen epäillään joutuneen henkirikoksen kohteeksi. Häntä on etsitty muun muassa adoptiovanhempiensa omistamasta rakennuksesta. Erican löytämiseen johtajavasta vihjeestä on luvattu 25 000 dollarin palkkio.

5) Crystal Ann Tymich on ollut kateissa jo 20 vuotta. Vuonna 1987 syntynyt Crystal oli Californian Los Angelesista kadotessaan 7-vuotias. Hän oli leikkimässä veljiensä kanssa kesäkuun lopussa vuonna 1994 lähellä kotiaan. Viimeinen havainto tytöstä tehtiin, kun hän oli keräämässä persikoita naapurin puusta.

6) William "Billy" Jonesia on etsitty puolen vuosisadan ajan. Poika katosi tammikuussa vuonna 1962 Vinelandissa New Jerseyssä. Hänet nähtiin viimeksi naapurin pihalla puolenpäivän aikaan joulukuun 17. päivänä. Jos Billy on elossa, hän olisi nykyisin jo 65-vuotias.

7) Vastasyntynyt Shausha Latine Henson ja hänen 3-vuotias siskonsa Shaina Ashley Kirkpatrick katosivat huhtikuun 4. päivänä vuonna 2001. Tytöt olivat äitinsä kanssa matkalla Sacramentoon Kaliforniaan, mutta huhtikuun lopussa lasten äiti löytyi surmattuna Fernleyn kaupungin ulkopuolelta Nevadassa. Tyttöjen olinpaikkaa ei tiedetä. 

8) Vajaan kuukauden ikäinen Bryan Dos Santos-Gomez kaapattiin läheltä kotiaan Fort Myersissa Floridassa joulukuun alussa vuonna 2006. Teosta epäillään tuntematonta naista, josta poliisi on pystynyt teettämään piirroksen. Naisen ja pojan uskotaan liikkuneen 2000-luvun taitteen mustalla kaksiovisella Ford Explorer Sport -autolla.

9) Vuonna 2010 syntynyt Amir Jennings nähtiin viimeksi äitinsä kanssa Columbiassa Etelä-Carolinassa marraskuun 22. päivänä vuonna 2010. Vuoden 2011 tammikuussa sukulaiset tekivät katoamisilmoituksen äidistä ja pojasta. Äiti löydettiin jouluaattona samana vuonna, kun hän joutui auto-onnettomuuteen. Poikansa olinpaikasta hän ei suostunut kertomaan mitään.

10) Californian Haywardista kotoisin oleva Michaela Garecht katosi 9-vuotiaana marraskuussa vuonna 1988. Hänet siepattiin ruokakaupan parkkipaikalta kotikaupungissaan. Sieppauksesta epäilty 18-24-vuotias mies oli siirtänyt Michaelan ystävän potkulaudan lähemmäs autoaan sillä aikaa, kun tytöt olivat kaupassa. Kun Michaela meni hakemaan potkulautaa, hänet napattiin autoon. Hänestä ei ole tehty ainoatakaan havaintoa sen jälkeen. FBI on luvannut tytön löytämiseen johtavasta vihjeestä 10 000 dollarin palkkion.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.