Mainos

Bill Gates putosi miljardöörien kärkipaikalta, mutta Trump romahti paljon pahemmin – Forbesin miljardöörilista julki

Talouslehti Forbes julkisti tänään vuosittaisen listauksensa maailman rikkaimmista ihmisistä. Useana vuonna kärkipaikkaa pitänyt Microsoft-miljardööri Bill Gates putosi uusimmassa vertailussa kakkossijalle.

Kärkipaikan otti itselleen Amazon-verkkokaupan perustaja Jeff Bezos. Bezosin omaisuus oli Forbesin tietojen mukaan 122 miljardia dollaria eli noin 98 miljardia euroa. Gatesin omaisuus jäi 90 miljardiin dollariin eli noin 72 miljardiin euroon.

Kolmantena listalla on Berkshire Hathaway -sijoitusyhtiön kautta rikastunut Warren Buffett, jonka omaisuudeksi laskettiin vajaat 88 miljardia dollaria.

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin sitoitus listalla on vajonnut kiihtyvällä tahdilla. Trump löytyy listalla nyt vasta sijalta 766. Presidentin omaisuus on lehden mukaan noin 3,1 miljardia dollaria. Trumpin omaisuuden arvo on laskenut viimevuoden listauksesta noin 4000 miljoonalla dollarilla. Hänen sijoituksensa putosi viime vuodesta yli 200 sijaa. Forbesin mukaan Trumpin omaisuus on on korkeimmillaan ollut yli 10 miljardia dollaria.

Forbes selittää presidentin omaisuuden arvon vähenemistä New Yorkin kiinteistömarkkinoiden vaikealla tilanteella, mutta myös presidentin polarisoivalla persoonallisuudessa, joka on ollut hänen nimeään kantavan hotelliketjun brändiarvon laskua. Muun muassa Panamassa on Trump-nimi poistettu ketjun hotellien julkisivuista sen jälkeen, kun hotellin kyproslainen enemmistöosakas väitti Trumpin nimen karkoittavan asiakkaita.

Suomen rikkaimman henkilön Antti Herlinin omaisuus on lehden mukaan 4,2 miljardia dollaria eli noin 3,4 miljardia euroa. Herlinin sijoitus listalla on 550.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.