Bill Cosbya vastaan on nostettu kanne seksuaalisesta väkivallasta – mukana entinen huippumalli Janice Dickinson

Näyttelijä-koomikko Bill Cosbya vastaan on nostettu kanne seksuaalirikoksista. 

Näyttelijä-koomikko Bill Cosbya, 85, vastaan on nostettu Nevadassa yhdeksän naisen nimissä kanne, jossa väitetään, että Cosby on käyttänyt valtaansa ja mainettaan eristääkseen ja tehdäkseen seksuaalista väkivaltaa kanteessa nimetyille henkilöille.

NBC Newsin mukaan ryhmä naisia ​​puhuu NBC News Daily -haastattelussa torstaina 15. kesäkuuta. Tapauksessa on nimetty muiden muassa entinen huippumalli Janice Dickinson ja kuvataiteilija Lili Bernard.

Cosby tuomittiin seksuaalisesta hyväksikäytöstä Pennsylvaniassa huhtikuussa 2018. Tuolloin Dickinson todisti Cosbyn huumanneen ja raiskanneen hänet vuonna 1982. Vuonna 2021 Cosby kuitenkin vapautettiin vankilasta lähes kolmen vuoden jälkeen, kun osavaltion korkein oikeus kumosi tuomion. 

Bernard oli mukana myös viime joulukuun kanteessa, jossa viisi naista syytti Cosbya seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Ensimmäiset syytökset Cosbya kohtaan Bernard esitti vuonna 2015 ja nosti erikseen syytteen vuonna 2017. Bernard oli mukana siviilikanteessa Cosbya vastaan kesäkuussa 2022. Tuolloin Cosby määrättiin maksamaan 500 tuhatta dollaria, eli noin 462 tuhatta euroa, Judy Huthille vuonna 1975 tapahtuneesta seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Huth oli tuolloin 16-vuotias. 

Varietylle antamassaan lausunnossa Cosbyn tiedottaja Andrew Wyatt vahvistaa uuden kanteen ja vastustaa siinä esitettyjä väitteitä. Cosby on edelleen kiistänyt häntä vastaan ​​nostetut samanlaiset syytökset vuosien ajan. Wayttin antamassa lausunnossa hän ihmettelee, miten syytteiden esittäjät asuvat kaikki tietyissä paikoissa: New Jersey, New York, Los Angeles ja Nevada.

– Se saa kaikki amerikkalaiset kysymään: "kuka rahoittaa näitä väitettyjä syyttäjiä ja kuka rahoittaa näitä lainsäätäjiä? Herra Cosby on Yhdysvaltojen kansalainen, mutta nämä tuomarit ja lainsäätäjät sallivat johdonmukaisesti näiden siviilioikeudellisten kanteiden tulvimisen tietäen, että nämä naiset eivät taistele uhrien puolesta, vaan riippuvuudestaan ​​massiiviseen mediahuomioon ja ahneuteen. Tästä päivästä eteenpäin emme enää anna näiden naisten esittää erilaisia ​​väitteitä herra Cosbya vastaan ​​​tarkastamatta heitä yleisen mielipiteen tuomioistuimessa ja oikeussalissa, Wyattin lausunnossa sanottiin.

Yli 60 naista on antanut julkisen lausunnon syyttäen Cosbya eriasteisista seksuaalisista väärinkäytöksistä. Vaikka näiden syytösten tapahtumat ovat useita vuosia vanhoja, tämänkaltaisia ​​oikeusjuttuja on noussut, kun osavaltiot ovat muuttaneet sääntöjä, jotka määrittelevät, miten tuomioistuimet käsittelevät seksuaalisia väärinkäytöksiä. 

Toukokuun lopussa Nevadan kuvernööri Joe Lombardo allekirjoitti lain, joka poistaa osavaltion siviiliasioiden vanhentumisajan, mukaan lukien aikuisten seksuaalista hyväksikäyttöä koskevat tapaukset. Sitä ennen Nevada määräsi väitetyille uhreille kahden vuoden aikaikkunan, jonka sisällä tapaukset tuli nostaa oikeuteen.

Lähde: Variety

Lue myös:

    Uusimmat