Bidenin vaalivoitto näyttää yhä todennäköisemmältä: Gallupjohto venähtänyt 16 prosenttiyksikköön

3:19
Asiantuntija arvioi Bidenin olleen yllättävän vahva ehdokkaiden ensimmäisessä vaaliväittelyssä.

Yhdysvalloissa demokraattien presidenttiehdokkaan Joe Bidenin vaalivoitto näyttää yhä todennäköisemmältä, kertoo CNN:n uusi mielipidekysely. Valtakunnallisen kyselyn mukaan Bidenia äänestäisi nyt 57 prosenttia todennäköisistä äänestäjistä ja Donald Trumpia 41 prosenttia.

Yhdysvaltojen vaalijärjestelmän vuoksi presidentinvaalit ratkaistaan muutamassa keskeisessä osavaltiossa. Biden johtaa valtaosassa niistäkin, mutta johto on niukempi kuin valtakunnallisessa kyselyssä.

Kysely tehtiin viime viikon lopulla, jolloin ehdokkaiden ensimmäinen vaaliväittely oli jo käyty. Myös Trumpin koronavirustartunta oli tiedossa valtaosalla vastaajista. Kyselyn virhemarginaali on noin 3,5 prosenttiyksikköä kumpaankin suuntaan.

Kyselyn perusteella voi tulkita, että Trump oli säilyttänyt kannattajansa, mutta Biden oli lisännyt johtoaan liikkuvien äänestäjien keskuudessa.

Samansuuntaista siirtymää oli nähtävissä myös sunnuntaina julkaistussa NBC Newsin ja Wall Street Journalin kyselyssä, joka tehtiin ennen tietoa Trumpin tartunnasta.

Yhdysvaltojen presidentinvaalit järjestetään vajaan kuukauden kuluttua.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja