Berlusconi teki sen taas: "Obama on ruskettunut"

Italian pääministeri Silvio Berlusconi on jälleen möläyttänyt mauttoman vitsin Yhdysvaltain presidentistä Barack Obamasta.

Puhuessaan konservatiivipuolueensa kokouksessa Milanossa eilen Berlusconi kuvaili jo toistamiseen Obamaa sanalla "ruskettunut". Tällä kertaa myös Yhdysvaltain ensimmäinen nainen Michelle Obama joutui Italian pääministerin ivailun kohteeksi.

- Minun pitää sanoa teille terveiset mieheltä, jonka nimi on.. jonka nimi on… Odottakaa, se oli joku ruskettunut: Barack Obama, Berlusconi vitsaili puoluetovereilleen ja kannattajilleen.

- Ette usko tätä, mutta he molemmat ovat olleet rannalla ottamassa aurinkoa, koska myös miehen vaimo oli ruskettunut.

Berlusconin "vitsi" upposi ainakin italialaisyleisöön, joka vastasi siihen naurulla ja taputtamalla. Berlusconin oli tarkoitus puhua kokouksessa G20-huippukokouksesta, joka pidettiin Yhdysvaltojen Pittsburghissa viime viikolla.

Pääministeri käytti kyseenalaista sanavalintaa jo viime vuonna pian sen jälkeen, kun Obama oli voittanut Yhdysvaltain presidentinvaalit. Tuolloin Berlusconi kuvaili tuoretta presidenttiä sanomalla tämän olevan "nuori, kaunis ja ruskettunut", mikä kirvoitti rajua kritiikkiä sekä Italiassa että kansainvälisesti.

Berlusconi puolusteli itseään sanomalla, että hänen kommenttinsa oli tarkoitettu "kohteliaisuudeksi".

(MTV3 - AFP)

Lue myös:

    Uusimmat