Berkantin kodin kaikki ikkunat pamahtivat rikki, kun järistys iski Izmirissä – kertoo MTV Uutisille perheensä paenneen ulos: "Pelko ja paniikki päällä"

1:41
Dramaattinen video näyttää, kuinka kerrostalo sortuu järistyksen jälkeen Turkissa. Tällaista tuhoa maanjäristys on alueella aiheuttanut.

Tuoreimpien tietojen mukaan Egeanmerellä sattuneen maanjäristyksen pahin tuhoalue on Izmirin miljoonakaupunki Turkin länsirannikolla. MTV:n Viiden jälkeen -ohjelma tavoitti kaupungissa perheineen asuvan Berkant Calpanin, jonka koti kärsi vaurioita järistyksessä.

Calpan kertoo olleensa järistyksen sattuessa itse parinsadan kilometrin päässä Marmariksessa, mutta hänen muu perheensä oli Izmirissä.

– Vaimo soitti heti peloissaan ja paniikissa. Hän kertoi että täällä on tapahtunut jotain, jollaista ei ole aikaisemmin käynyt, suuri maanjäristys.

Calpan kertoo hänen vaimonsa ottaneen heti lapset mukaansa ja poistuneensa ulos talosta. He hyppäsivät autoon ja ajoivat turvaan Marmarikseen.

– Vanhempieni, siskoni ja oman perheeni kodin kaikki ikkunat ovat menneet rikki, hän kertoo tuhoista kaupungissa.

– Se pelko, joka [järistyksestä] tulee, on aivan kamala. Meillä oli pelko ja paniikki päällä.

Järistys nostatti myös pienehkön tsunamin, jonka kerrotaan iskeneen sekä Kreikkaan että Turkkiin.

Calpan ei tiedä aallon aiheuttaneen henkilövahinkoja, mutta muuta tuhoa on syntynyt. Noin 30 kilometrin päässä Izmiristä Samosin suuntaan sijaitseva Seferihisar kärsi, kun vesimassat vyöryivät alueen satamaan ja aiheuttivat vaurioita ainakin rannan läheisissä liikkeissä.

Video: Näin suurlähetystön edustaja kommentoi maanjäristyksen vahinkoja MTV Uutiset Livelle:


Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja