Ben Grass ja Pirjo Rusanen 1990-luvun asuntovaikuttajat

Helsingissä 20. tammikuuta pidetyssä Asuntomarkkinat 2000 -seminaarissa nimettiin ja palkittiin 1990-luvun asuntovaikuttajat. Valinta kohdistui VVO-yhtymä Oy:n konsernijohtajaan Ben Grassiin ja entiseen asuntoministeriin Pirjo Rusaseen. Valinta perustui Merita Pankin, Suomen Asuntotietokeskuksen ja Joka Kodin Asuntomarkkinat -tv-ohjelman mm. Internetissä järjestämään avoimeen äänestykseen.

Konsernijohtaja Ben Grass on johtanut VVO-konsernia sen vuonna 1969 tapahtuneesta perustamisesta lähtien. Nykyisin VVO on valtakunnallinen vuokra- ja asumisoikeusasuntoja omistava yhtiö, jonka asuntokantaan kuuluu 35 000 asuntoa 71 paikkakunnalla. Palkintoperustelujen mukaan Grass on omalla panoksellaan ja johtamansa yrityksen kautta kehittänyt ja monipuolistanut kohtuuhintaista vuokra-asuntotuotantoa. Lisäksi VVO toi 1990-luvun alussa Suomeen asumisoikeusjärjestelmän, josta on kehittynyt suosittu asumisvaihtoehto varsinkin nuorille lapsiperheille. VVO:ssa on panostettu merkittävästi myös asukashallintoon ja elinkaariajatteluun kiinteistönpidossa.

Ex-asuntoministeri Pirjo Rusanen oli asuntoministerinä Esko Ahon hallituksessa vuosina 1991-1994, jonka jälkeen hänet nimettiin yhdeksi Suomen kuudestatoista ensimmäisestä Euroopan parlamentin jäsenistä vuosiksi 1995-1996. Rusasen merkittävimpänä asuntopoliittisena ansiona pidetään vuonna 1992 toteutettua vuokrasääntelyn purkamista, joka toi lyhyessä ajassa markkinoille kymmeniä tuhansia vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja. Rusasen ministerikaudella käynnistyi myös mittava asuntojen korjausrakentaminen ja luotiin pohja asuntorahoituksen arvopaperistamiselle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja