Mainos

Ben Grass ja Pirjo Rusanen 1990-luvun asuntovaikuttajat

Helsingissä 20. tammikuuta pidetyssä Asuntomarkkinat 2000 -seminaarissa nimettiin ja palkittiin 1990-luvun asuntovaikuttajat. Valinta kohdistui VVO-yhtymä Oy:n konsernijohtajaan Ben Grassiin ja entiseen asuntoministeriin Pirjo Rusaseen. Valinta perustui Merita Pankin, Suomen Asuntotietokeskuksen ja Joka Kodin Asuntomarkkinat -tv-ohjelman mm. Internetissä järjestämään avoimeen äänestykseen.

Konsernijohtaja Ben Grass on johtanut VVO-konsernia sen vuonna 1969 tapahtuneesta perustamisesta lähtien. Nykyisin VVO on valtakunnallinen vuokra- ja asumisoikeusasuntoja omistava yhtiö, jonka asuntokantaan kuuluu 35 000 asuntoa 71 paikkakunnalla. Palkintoperustelujen mukaan Grass on omalla panoksellaan ja johtamansa yrityksen kautta kehittänyt ja monipuolistanut kohtuuhintaista vuokra-asuntotuotantoa. Lisäksi VVO toi 1990-luvun alussa Suomeen asumisoikeusjärjestelmän, josta on kehittynyt suosittu asumisvaihtoehto varsinkin nuorille lapsiperheille. VVO:ssa on panostettu merkittävästi myös asukashallintoon ja elinkaariajatteluun kiinteistönpidossa.

Ex-asuntoministeri Pirjo Rusanen oli asuntoministerinä Esko Ahon hallituksessa vuosina 1991-1994, jonka jälkeen hänet nimettiin yhdeksi Suomen kuudestatoista ensimmäisestä Euroopan parlamentin jäsenistä vuosiksi 1995-1996. Rusasen merkittävimpänä asuntopoliittisena ansiona pidetään vuonna 1992 toteutettua vuokrasääntelyn purkamista, joka toi lyhyessä ajassa markkinoille kymmeniä tuhansia vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja. Rusasen ministerikaudella käynnistyi myös mittava asuntojen korjausrakentaminen ja luotiin pohja asuntorahoituksen arvopaperistamiselle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.