Belgian GP:n topit ja flopit: Maldonadon road rage

MTV3:n F1-toimitus listaa tällä kaudella jokaisen GP:n onnistumiset ja epäonnistumiset. Nyt vuorossa ovat Belgian GP:n topit ja flopit.

1. Nico Rosbergin avauskierros

Nicon avauskierroksen nousu viidennestä ruudusta kärkeen Vettelin edelle oli komea suoritus. Hän hyödynsi taidokkaasti sen, ettei kukaan edellä olleista kuljettajista onnistunut lähtökiihdytyksessä ja avausmutkassa nappiin. Harmi, ettei Mercedes-auton suorituskyky riittänyt kärjessä pysymiseen sen pidempään. Nico ansaitsisi jo avausvoittonsa.
Belgian GP:n avauskierroksen video

2. Jenson Buttonin nousu

Aika-ajo ja kisan alkukierrokset menivät Buttonilta niin surkeasti, hän löysi itsensä 19. sijalla. Sen jälkeen kaikki menikin nappiin ja tuloksena oli upean nousun jälkeen palkintosija.

3. Michael Schumacher

Schumacherin pyörän irtoaminen aika-ajon alussa jäi kyllä harmittamaan, sillä kunnollisesta lähtöruudusta Schumi olisi voinut tehdä jonkinlaisen yllätyksen. Oli hieno suoritus ajaa viimeisestä ruudusta viidenneksi.
Schumin auton takapyörä irtoaa. Katso video tästä!

4. Sebastian Vettel

Vettel varmisti käytännössä mestaruutensa ajamalla rengasongelmista huolimatta paalulta voittoon.

5. Kovalaisen aika-ajokierros

Mahtava puristus Heikiltä toi paikan toiselle aika-ajo-osiolle. Trulli hävisi Heikille huikeat 2 sekuntia aika-ajoissa.

1. Maldonadon kosto

Maldonadon "road rage" aika-ajon toisen osion jälkeen oli kauden isoin floppi. Viiden lähtöruudun rangaistus oli todella lievä tuomio tahallisesta Hamiltonin päälle ajamisesta.
Maldonado kiilaa törkeästi Hamiltonin. Katso video tästä!

2. Sennan avausmutka

Aika-ajon jälkeen Bruno Senna oli matkalla toppilistan kärkisijoille, mutta voi itku minkä virheen hän teki avausmutkassa kylmillä jarruillaan. Kun kuljettaja saa elämänsä tilaisuuden näyttää kykynsä kelpo autolla hyvästä lähtöruudusta, niin ensimmäisessä mutkassa kolaroiminen on typerin mahdollinen temppu. Varikon läpiajorangaistus oli siitä tempusta ihan oikea tuomio.

3. Spassa ajetaan jatkossa vain joka toinen vuosi

Viikonlopun huonoin uutinen oli se, että Spa vuorottelee jatkossa F1-kisan isännöimisestä Ranskan GP:n kanssa. Ecclestonen pitäisi antaa ilmaiseksi kisa Span kaltaisille sarjan parhaille radoille, jotta siellä pystyttäisiin varmasti ajamaan joka vuosi.

4. Webberin startit

Kerta toisensa jälkeen aivan luokattomia lähtöjä. Miten voi olla niin, etteivät Webberin insinöörit saa säädettyä kohdalleen renkaiden ja asvaltin välistä pitoa starttia varten? Nyt pitoa oli aivan liikaa ja moottori oli jopa sammua.

5. Hamiltonin kolarointi

Vaihteeksi taas tällainen kolariviikonloppu Hamiltonille. Ei ole Lewisilla kohta enää kavereita jäljellä varikolla, kun hän on osunut yhteen kaikkien kanssa. Sen verran Hamilton on sentään oppinut, että pyysi sunnuntai-iltana anteeksi Kobayashilta.
Hamilton kolaroi Kobayashin kanssa

Kuljettajien topit & flopit saldo kaudella 2011:
Sebastian Vettel   +28
Fernando Alonso    +20
Jenson Button      +14
Lewis Hamilton      +8
Nico Rosberg        +5
Sergio Perez        +5
Kamui Kobayashi     +5
Heikki Kovalainen   +5
Mark Webber         +3
Jaime Alguersuari   +3
Adrian Sutil        +3
Vitali Petrov       +2
Nick Heidfeld       +2
Paul di Resta       +1
Valtteri Bottas     +1
Michael Schumacher  -1
Daniel Ricciardo    -2
Sebastien Buemi     -2
Pastor Maldonado    -2
Rubens Barrichello  -4
Bruno Senna         -4
Narain Karthikeyan  -4
Jerome d'Ambrosio   -5
Karun Chandhok      -7
Felipe Massa       -10

Lue myös:

    Uusimmat