Mainos

BBC: Britannian Boris Johnson ei usko hetkeäkään, että maa lähtee EU:sta ilman sopimusta: "Mielestäni politiikka on muuttunut maaliskuun lopusta"

Britannian konservatiivien puheenjohtajaksi tähtäävä Boris Johnson ei usko hetkeäkään, että Britannia lähtee Euroopan unionista ilman sopimusta, vaikka hän itse mielellään tekisi niin.

BBC:lle haastattelun antanut Johnson sanoo, että EU:n kanssa on mahdollista saada aikaan uusi sopimus ennen lokakuun loppua, sillä poliittinen maisema on Britanniassa muuttunut.

– Mielestäni politiikka on muuttunut paljon maaliskuun lopusta, Johnson sanoi viitaten alkuperäiseen brexitin määräaikaan.

Britannian on tarkoitus lähteä Euroopan unionista 31. lokakuuta mennessä. Pääministeri Theresa Mayn brexit-sopimus on hylätty jo kolme kertaa maan parlamentissa.

Johnsonin mukaan Mayn neuvottelema sopimus on kuollut.

Johnson on ollut viimepäivinä otsikoissa myös kotiasioidensa takia. Media kertoi viime viikolla, että naapurit kutsuivat Johnsonin kotiin poliisit, kun tämä riiteli naisystävänsä kanssa. Nauhoitus riidasta vuodettiin Guardian-lehdelle.

Johnson oli asian suhteen niukkasanainen.

– En puhu asioista, jotka liittyvät perheeseeni, rakkaimpiini, hän sanoi BBC:lle. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja