Mainos

Base-hyppääjä: Tornihotellin hyppykorkeus on riittävä – onnistuisi puolet alempaakin

Base-hyppäämiseen talojen katolta, kuten eilen Tampereen tornihotellista, sisältyy lukuisia riskejä. Suomen base-hyppääjien yhdistyksen puheenjohtajan mukaan tornihotellin korkeus (88 m) riittää kuitenkin hyvin hypyn suorittamiseen.

– Teoriassa Tornin katolta hyppykorkeus on ihan hyvä. Sanotaan 40 metristä ylöspäin pystyy hyppäämään, kertoo B.A.S.E Finlandin puheenjohtaja Lassi-Pekka Ruuskanen.

Ruuskanen korostaa, ettei yhdistys kannusta eikä suosita hyppyjä asuinrakennusten tai hotellien katoilta. Riskejä hypyissä on hänenkin mukaansa huomattavasti enemmän matalammista kohteista kuin esimerkiksi 500-metrisistä pilvenpiirtäjistä.

– Samanlaisella varjolla voi kuitenkin hypätä 50 tai 500 metristä.

Base-hypyssä on ajatuksena hypätä kallioilta tai korkeista rakennuksista laskuvarjoa muistuttavan base-varjon avulla. Ruuskasen mukaan hyppääminen onnistuu ympäri vuoden, mutta tuuli on otettava huomioon. Hyppyjä tehdäänkin useimmin iltaisin ja öisin, jolloin tuuli tyyntyy.

Ruuskasen mukaan yhdistyksellä ei ole varsinaisia ohjeita siihen, mistä saa ja mistä ei saa hypätä.

– Kaikkien omia päätöksiä tuollaiset ovat, ei yhdistys lähde tuommoisia ainakaan kenellekään suosittelemaan.

Ruuskanen on kuitenkin loikkinut itse Suomessakin muualta kuin kalliolta. Hän kertoi toukokuussa 2014 basehyppäämisestä Ylelle, kun poliisi ja pelastuslaitos saivat huolestuneilta kansalaisilta ilmoituksen Kuopion Pellesmäen vanhasta linkkimastosta hyppäävistä ihmisistä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja