Barcelonan 17-vuotiasta maalipyssyä ei pysäytä juuri nyt mikään – vajaamiehinen katalonialaisjoukkue iloitteli maaleilla

Barcelona jatkoi tehokasta alkukauttaan Espanjan La Ligassa torstaina. Joukkue kaatoi vieraskentällä Celta Vigon 3–0.

Ottelun avausmaalin iski upealla ulkosyrjäsijoituksella 17-vuotias Ansu Fati. Jo ensimmäisessä sarjaottelussa kaksi maalia tällänyt Fati viimeisteli kauden kolmannen osumansa jo ottelun 11. minuutilla.

Fati sai pallon Philippe Coutiholta rangaistusalueen rajalla, otti pari nopeaa askelta ja laukoi pallon millintarkasti etukulmasta sisään.

Barcelona jäi vajaamiehiseksi, kun Clement Lenglet sai punaisen kortin 42. minuutilla. Se ei joukkueen menoa hidastanut.

Lionel Messi pujotteli 51. minuutilla Celtan puolustuksen läpi, lähetti syötön maalin edustalle, joka kimposi Lucas Olazan jalasa Celtan maaliin. Oma maali.

Barcelona iski vielä lisäajalla. Messi hassutti puolustajia ja murtautui rangaistusalueelle tällä kertaa vasemmalta puolelta. Ivan Villar torjui Messin laukauksen, mutta lopulta Sergi Roberto ampui torjunnasta kimmonneen pallon voimalla verkkoon.

Barcelona nousi voitollaan sarjataulukossa viidenneksi. Kaksi ottelua ovat tuottaneet kaksi voittoa maalierolla 7–0. Sarjaa johtaa kolme ottelua pelannut Getafe seitsemällä pisteellä. Joukkueiden ottelumäärät vaihtelevat kahden ja neljän välillä.