Barcelona-pomo musertui Lionel Messin lähdöstä, La Ligan säännöt estivät jatkosopimuksen – "Hän halusi jäädä"

FC Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta astui perjantaina median eteen ensimmäistä kertaa Lionel Messin jatkosopimusneuvotteluiden kariuduttua.

Koko jalkapallomaailma pysähtyi torstaina, kun Barcelona tiedotti Lionel Messin jättävän seuran, koska La Ligan taloutta koskevat säännöt eivät mahdollistaneet jatkosopimusta.

Laportan mukaan jatkosopimusneuvottelut Messin kanssa etenivät erinomaisesti ja argentiinalaistähti oli valmis kirjoittamaan nimensä viisivuotiseen sopimukseen.

– Hän halusi jäädä Barcelonaan. Siitä oli jo sovittu ja mekin halusimme Leon jäävän. Valitettavasti La Ligan sääntöjen vuoksi, emme voi jatkaa neuvotteluja, Laporta kertoi lehdistötilaisuudessa.

– Meillä oli yhteisymmärrys siitä, että Messi solmisi viisivuotisen sopimuksen, mutta maksaisimme palkkaa kahdesta vuodesta. Leo hyväksyi sopimuksen. Olimme varmoja, että se olisi hyvä sopimus, mutta La Liga ei hyväksynyt sitä palkkarajan vuoksi.

Laportan mukaan takaovi Messin jatkosopimukselle on kiinni. La Liga ei aio joustaa säännöissään, joten Messi jatkaa uraansa toisessa seurassa.

– En halua pitää turhia toiveita yllä. Neuvottelut ovat päättyneet. Emme voi rekisteröidä Messiä pelaajaksemme. Meillä oli takaraja, koska La Liga alkaa pian. Nyt Messi aikoo katsoa muita vaihtoehtoja, Laporta sanoo.

– Olen surullinen, mutta teimme kaikkemme pitääksemme hänet. Hän oli valmis jäämään Barcelonaan.

– La Liga olisi halunnut Messin jatkavan, mutta he eivät voi joustaa säännöistä. Heidän on pidettävä niistä kiinni, vaikka se tarkoittaakin, että Messi joutuu lähtemään.

Barcelona joutui tekemään kovan päätöksen ja päästämään Messin muualle turvatakseen seuran talouden. Laporta ei halunnut asettaa Barcelonan olemassaoloa vaaraan.

– Taloudelliset tappiot ovat olleet odotettuja pahempia. Meidän palkkamme eivät jätä meille liikkumavaraa. Emme voi tehdä päätöstä, joka tuhoaisi tämän seuran. Barcelona on kaikista tärkein asia. Nyt alkaa uusi aikakausi.

Lue myös:

    Uusimmat