Barcelona julkisti uuden päävalmentajansa nimen

Espanjan jättiseura FC Barcelona on julkistanut uuden päävalmentajansa. Katalonialaisseuran ottaa odotetusti komentoonsa saksalainen Hansi Flick.

Aiemmin muun muassa Bayern Müncheniä ja Saksan maajoukkuetta luotsanneen Flickin, 59,  sopimus on kaksivuotinen.

– Barcelona on valinnut miehen, jonka joukkueet tunnetaan korkeasta prässistä, intensiivisestä ja rohkeasta pelitavasta, joka on tuonut hänelle menestystä seurajoukkueissa ja kansainvälisellä tasolla, Barcelona tiedottaa.

Flick tuli Bayern Münchenin päävalmentajaksi marraskuussa 2019 kesken kauden. Hänen johdollaan Bayern eteni lopulta Saksan mestaruuteen ja huipensi kautensa Mestarien liigan voittoon. Flick voitti Saksan mestaruuden myös toisella Bayern-kaudellaan ja seuran palkintokaappiin rahdattiin myös Saksan Supercupi ja Uefan Supercupin voittopystit.

Kesällä 2021 Flick korvasi Joachim Löwin Saksan päävalmentajana. Aiemmin Löwin apuvalmentajana Flick voitti maajoukkueessa MM-kultaa vuonna 2014.

Flickin kausi Saksan päävalmentajana oli pettymys. Hän sai potkut 2023 Saksan muun muassa jäätyä alkulohkoon Qatarin vuoden 2022 MM-turnauksessa.

Flick ei ole valmenut sitten vuoden 2023 syyskuun, jolloin hän sai lähtöpassit Saksan maajoukkueen päävalmentajan paikalta.

Barcelonan päävalmentajan paikka vapautui, kun Barcelona irtisanoi seuraa vuodesta 2021 luotsanneen Xavin. Barcelonan jäi tällä kaudella Xavin johdolla tyystin ilman pokaaleja.
 

Lue myös:

    Uusimmat