Mainos

Yli 160 sairastunut, pullovesi loppunut kaupoista – Nousiaisten vesitilanteesta lisätietoa vasta tiistaina

Nousiaisissa Varsinais-Suomessa riehuva vatsatautiepidemia ja saastuneeksi määritelty hanavesi ovat ajaneet paikalliset ostamaan juomavetensä ruokakaupoista.

Pullotettu vesi onkin ollut loppu koko viikonlopun ajan sekä S- että K-Marketista, kertoo Turun Sanomat.

STT tiedusteli sairastuneiden määrää paikallisilta asukkailta Facebookin suljetussa keskusteluryhmässä sunnuntai-iltapäivänä. Reilun kahden tunnin aikana saatujen vastausten perusteella vatsatautiin on sairastuttu kymmenissä perheissä. Kyselyyn osallistuneet kertoivat perheenjäsentensä lukumäärän ja sen, kuinka moni heistä on sairaana: yhteensä yli 160 ihmistä sairastaa vatsatautia Nousiaisissa ja lähialueella.

Vesinäytteestä löyty i E.coli -bakteereita

Kunnan saastuneesta juomavedestä annettiin yleinen vaaratiedote tänään, koska eilen otetusta vesinäytteestä tehtiin saastumiseen viittaava bakteerilöydös.

Nousiaisten kunnan ympäristöterveydenhuollon johtaja Kaisa Nivola kertoo, että vesinäytteessä esiintyi koliformisia bakteereita sekä E.colia. Koliformiset bakteerit osoittavat yleistä likaantumista ja E.colit ulosteperäistä saastumista.

– Yhdessä näytteessä on ollut 11 kappaletta koliformisia bakteereita ja kaksi E.colia eli pitoisuus on pieni, mutta sen vuoksi suosittelemme ruoka- ja juomaveden keittämistä, Nivola sanoo.

Kunta epäilee, että putkistoon olisi päässyt jokivettä vesijohdon vuodon korjauksessa kuluneen viikon alussa.

Veden klooraus Nousiaisissa aloitettiin lauantaiaamuna.

– Todennäköisesti vesi on puhdasta tällä hetkellä, mutta ilman uusia näytteitä sitä ei uskalla sanoa, Nivola lisää.

Vedestä otetaan uudet näytteet maanantaina, ja niiden tulokset valmistuvat tiistaina.

Sekaannusta sairastumisten syistä aiheutti aluksi tieto siitä, että alueen muilla paikkakunnilla on liikkeellä vatsatautia, ja sitä sairastavat eivät ole olleet missään tekemisissä Nousiaisten hanaveden kanssa, Nivola kertoo.

Nousiaisissa on reilut 4 800 asukasta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.