Ayrton Sennan traaginen kuolema vei 25 vuotta sitten Niki Juuselalta lapsuudensankarin ja kaikkien aikojen suurimman urheilijan – ”Vähän samanlainen päivä kuin 9/11”

Kolminkertaisen F1-mestarin Ayrton Sennan kuolemasta tulee tänään kuluneeksi 25 vuotta. Imolassa traagisesti kohtalonsa kokenut brasilialainen teki formula ykkösiä seuranneisiin suuren vaikutuksen ajotaidoillaan ja karismallaan.

C Moren F1-selostaja Niki Juusela ja asiantuntija Ossi Oikarinen muistelevat suuren palveluksen lajille tehnyttä mestaria.

Niki Juusela oli lapsi, kun Senna nousi F1:n huipulle ja teini-ikäinen suuren idolinsa menehtyessä Tamburello-mutkan ulosajossa saamiinsa vammoihin. Parikymmentä vuotta urheilun parissa töitä tehneenä Juusela nostaa Ayrton Sennan yhä kaikkien aikojen suurimmaksi urheilijaksi, jonka kuolema todella pysäytti vapunpäivänä 1994.

– Eihän sitä unohda. Se on omassa kategoriassani vähän samanlainen päivä kuin 9/11 – missä olit silloin, kun kuulit, että kaksoistorneihin on isketty, Juusela vertaa.

– Urheilu on hyvin subjektiivista, ja monet asiat kokee hyvin omakohtaisesti, mutta kun suurin urheilutähti, joka minulla on koskaan ollut, kokee tuollaisen traagisen kohtalon, niin sitä päivää ei unohda.

Videolla muistellaan Ayrton Sennan saavutuksia ja perintöä formula ykkösille. Ossi Oikarinen ja Mika Häkkinen kertovat omat muistonsa suuresta mestarista.

Lue myös:

    Uusimmat