Mainos

Avustusjärjestö keskeyttää hankkeensa Heratissa

Avustusjärjestö International Assistance Mission (IAM) keskeyttää toistaiseksi kaikki hankkeensa Afganistanin Heratissa, kertoo järjestön toiminnanjohtajan sijaisena toimiva Heini Mäkilä.  

IAM:n kriisityöryhmä kokoontui tänään pohtimaan työntekijöidensä turvallisuustilannetta.  Hankkeet keskeytetään torstaina tapahtuneen kahden suomalaistyöntekijän ampumisen vuoksi.  

Heini Mäkilän mukaan hankkeet suljetaan ainakin muutamiksi viikoiksi, jonka jälkeen tilanne arvioidaan uudelleen.  

– Heratin alueella Länsi-Afganistanissa ei ole toistaiseksi ulkomaalaisia työntekijöitä  ja projektit pidetään lähiaikoina kokonaan suljettuina. Paikalliset työntekijätkin voivat olla kotona, kertoo Mäkilä MTV Uutisille.

– Syy on turvallisuus, sillä parhaillaan kartoitetaan ampumistapahtuman syitä. Otamme myös erittäin vakavasti tapahtuneen. Haluamme näin osoittaa, että tämä on vakava isku avustustyötä kohtaan.

International Assistance Mission on mukana Heratissa kahdessa laajassa mielenterveysprojektissa, jotka jäävät nyt kesken. Toisessa projektissa koulutetaan erikoislääkäreitä ja mielenterveyshoitajia. Toinen projekti kouluttaa muun muassa opettajia ja uskonnollisia johtajia kohtaamaan mielenterveyspotilaita.Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.