Mainos

"Aviomieheni jätti minut post it -lapulla"

Kanadalaisen Vikki Starkin aviomies jätti hänet hyvin yllättäen. Stark päätti ottaa selvää hylättyjen vaimojen kokemuksista.

Kolme vuotta sitten montrealainen kirjailija ja terapeutti Vikki Stark palasi kotiin kirjakiertueelta. Aviomies haki hänet lentokentältä, mutta lähti epätavallisesti suoraan töihin. Illalla Stark kertoi miehelleen ostaneensa päivälliseksi kalaa, johon mies vastasi "Se on ohi".

Stark luuli, ettei mies halua syödä kalaa, joten hän vastasi, että syödään sitten kanaa. Aviomies vastasi muuttavansa pois. 21 vuoden avioliitto oli ohi.

– Mieheni ei koskaan edes viitannut siihen, että olisi kokenut avioliittomme onnettomaksi. Itse asiassa hän oli hyvin rakastava ja huomioiva aviomies. Tunsin oloni 100 prosenttisen turvatuksi avioliitossamme, Stark kuvailee.

Päästyään menetyksestä ja vihasta yli Stark päätti luoda elämäntapakurssin, josta hän käyttää nimeä hylätyt aviovaimot -syndrooma. Stark perusti myös Karanneet aviomiehet -nettisivuston, jossa hylätyt vaimot ovat voineet jakaa kokemuksiaan.

– Halusin tietää, että miten miehet ovat voineet ylläpitää avioliittoa, jos he ovat suunnitelleet pakoaan? Hän kysyy.

Terapeuttina Stark oli neuvonut eroavia avipareja, mutta hän oli täysin valmistautumaton oman avioliittonsa särkymiseen.

Eroa perusteltiin vaimon polviongelmilla

Yli 400 45–60-vuotiasta vaimoa ympäri maailman vastasi Starkin sivuston kyselyyn, ja heidän tarinansa ovat uskomattomia. Aviomiesten erotekniikat ovat karua luettavaa: erosta on ilmoitettu televisioon liimatulla posti it -lapulla ennen yllättävää häipymistä. Kymmenien vuosien avioliiton loppumisesta on ilmoitettu myös tekstiviesteillä tai sukkia jalkaan laittaessa aamulla.

Miehet ovat perustelleet yllättävää eroa muun muassa sanomalla "En pysty tähän enää", "En koskaan rakastanut sinua", "Avioliittomme ei ollut ikinä hyvä" tai jopa "Sinulla on polviongelmia ja minä haluaisin harrastaa vaeltamista".

Eräs aviovaimo hyvästeli miehensä normaaliin tapaan lentokentällä, muttei nähnyt häntä enää koskaan.

Kirja hylättyjen vaimojen kokemuksista

Stark päätti kirjoittaa keräämästään aineistosta kirjan Runaway Husbands: The Abadoned Wife's Guide to Recovery.

Starkin mukaan karkaavia aviomiehiä näyttää yhdistävän se, että he harvoin näyttävät minkäänlaista katumusta tai huolta koskien taakse jättämäänsä avioliittoa. Miehet vain ottavat ja lähtevät. Starkin mukaan 95 prosentissa tapauksista mies lähtee toisen naisen luo, usein nuoremman.

Yllättäen jätetyt vaimot ovat kuvailleet kadonneita aviomiehiään huolehtivaisiksi ja sitoutuneiksi, mutta konfliktia välttäviksi ja narsistisia piirteitä omaaviksi. Useiden vaimojen mukaan miehet ovat tavallisesti olleet myös kyllästyneitä työhönsä, mutta ovat päätyneet työn vaihtamisen sijaan vaihtamaan puolisoa.

– Monilla miehillä ja naisilla on suhteita, ja voin ymmärtää avioliiton hajoamisen niiden takia. Mutta miten voi lähteä sotkematta vaimoa asiaan ollenkaan? Stark ihmettelee.

Hylätyt vaimot menevät miesten yllättävästä lähdöstä tavallisesti täysin rikki. Naiset saattavat hakea ammattiapua selvitäkseen kokemastaan hylkäämisestä, mutta Stark sanoo, etteivät terapeutit aina ymmärrä, kuinka rajusta kokemuksesta on kyse. Starkin mukaan hylkäämisestä selviämiseen ja uuden vahvan itsetunnon kasvattamiseen menee tavallisesti kaksi tai kolme vuotta aikaa.

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lähde: abcnews.go.com

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.