Avioliittokiista jatkuu: "Näillä perusteilla myös kolme ihmistä voisivat olla avioliitossa"

Avioliittokeskustelu jatkuu, sillä kansalaisaloite avioliiton säilyttämisestä miehen ja naisen välisenä instituutiona on kerännyt jo yli 54 000 nimeä.

– Lähdemme siitä, että avioliitto on nähty halki historian miehen ja naisen liittona ja siihen on tietty syy. Tämä liittyy siihen, että miehen ja naisen välisestä liitosta syntyy lapsia ja lapset tarvitsevat omaa isää ja äitiä. Lapsella on oikeus olla juuri omien vanhempiensa kanssa, muutenhan se olisi täysin yhdentekevää kenen syliin lapsi laitetaan siellä kätilöopistolla, Aito avioliitto ry:n tiedotussihteeri Pasi Turunen kertoo Huomenta Suomen vieraana.

Turunen korostaa, että valtion tulisi tukea liittoa, josta syntyy lapsia.

– Uusi sukupolvi syntyy miehen ja naisen suhteesta, tämä perustuu biologiseen todellisuuteen, Turunen sanoo.

Tasa-arvoista avioliittolakia ajanut Tahdon2013 -kampanja puolestaan huomauttaa, että myös erilaisilla perheillä on oikeus tasa-arvoon.

– Meillä on yhteiskunnassa monimuotoisia perheitä riippumatta siitä, mikä on joskus aiemmin ollut tavallista. Yhteiskunnan ja lainsäädännön tulee tunnistaa myös erilaiset perheet ja se on mielestämme yhteiskunnan etujen mukaista, Tahdon2013 -kampanjan puheenjohtaja Senni Moilanen sanoo.

Avioliiton määritelmästä on eriäviä näkemyksiä, mitkä korostuvat myös Huomenta Suomen keskustelussa.

– Meillä on selvästi eriäviä näkemyksiä avioliitosta. Senni tulkitsee sen niin, että avioliitto on kahden ihmisen rakkauteen perustuva liitto ja itse taas tulkitsen sen niin, että siinä on myös biologinen perusta ihmisten lisääntymiseen liittyen. Miksi sitten pitäisi kieltää kolmen tai neljän ihminen tai lähisukulaisten rakkausliitto tämän perustelun pohjalta, Pasi Turunen pohtii.

– Saman sukupuolen parit ovat jo aiemmin pystyneet rekisteröimään parisuhteensa, kun taas monisuhteita ei ole samalla tavalla tunnistettu, Senni Moilanen puolestaan sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja