Avi: Attendon hoivakodissa merkittäviä puutteita – Siilinjärven kunta siirtää oman sairaanhoitajansa väliaikaisesti yksikköön

Attendo irtisanoi hoivakodin johtajan Joroisissa 2:16
Video: Attendo irtisanoi hoivakodin johtajan Joroisissa helmikuun alussa.

Itä-Suomen aluehallintovirasto huomasi merkittäviä puutteita Attendo Oy:n Siilinjärvellä sijaitsevassa hoivakoti Vänrikissä. Avin mukaan hoivakodissa on liian vähän henkilöstöä ja lääkehoidosta löytyy puutteita. Yksikköön tehtiin tarkastuskäynti 26. helmikuuta. 

Avi toteaa, että yöaikainen ja viikonlopun hoitajamitoitus on liian vähäinen, eikä vastaa asukkaiden tarpeita. Ulkoiluun ja viriketoimintaan ei jää perushoivalta aikaa. 

Myös lääkehoidon toteutuksessa todettiin merkittäviä puutteita. Avin mukaan yksikön asiakirjojen kirjauskäytännöt eivät ole asianmukaisia. 

Avin mukaan Attendo Oy;n ja Siilinjärven kunnan edustajien kanssa sovittiin, että yöaikaiseen hoitoon lisätään heti toinen työntekijä. Lisäksi toimintayksikön viikonloppujen henkilökuntaa lisätään siten, että aamuvuorossa työskentelee viisi hoitajaa, illassa neljä hoitajaa ja tukitehtävissä yksi henkilö.

Lisäksi Siilinjärven kunta siirtää oman sairaanhoitajansa yksikköön hoitamaan lääkehotoa siihen asti, kunnes toimintayksikön oma sairaanhoitaja aloittaa ensi viikon alussa. 

Avin tarkastuskäynnin syynä oli Siilinjärven kunnan sosiaali- ja terveystoimen valvontakäynneistä tehtyjen tarkastuskertomusten aiheuttama huoli.

Lue myös:

    Uusimmat