Tarkastuksen karu tulos: Attendon Jalava-hoivakodissa merkittäviä puutteita – henkilöstömitoitus, henkilöstörakenne ja ammatillisuus eivät vastaa asiakkaiden tarpeita

2:16
Attendo irtisanoi hoivakodin johtajan Joroisissa

Attendon Jalava-hoivakodissa Joroisissa on havaittu merkittäviä puutteita, Itä-Suomen aluehallintovirasto tiedottaa.

Aluehallintovirasto totesi tarkastuskäyntinsä perusteella, etteivät hoivakodin henkilöstömitoitus, henkilöstörakenne ja ammatillisuus vastaa asiakkaiden tarpeita eivätkä ole luvan mukaisia.

Aluehallintoviraston mukaan tarkastuskäynnillä jäi epäselväksi, tietävätkö kaikki henkilökunnasta hoito- ja palvelusuunnitelman merkityksen tai mistä sen voisi käydä lukemassa. Ulkoiluun ja viriketoimintaan ei jää perushoivalta aikaa, viraston tiedotteessa todetaan.

Myös lääkehoidon toteutuksessa todettiin puutteita eivätkä yksikön asiakirjakirjauskäytännöt ole asianmukaisia.

Aluehallintovirasto teki tarkastuskäynnin hoivakotiin viime viikon tiistaina. Tarkastuskäynnin taustalla oli Varkauden kaupungin sosiaali- ja terveystoimesta tulleet ilmoitukset ja valvontakäyntien tarkastuskertomusten aiheuttama huoli.

Attendo teki muutoksia

Aluehallintovirastosta kerrotaan, että Attendo esitti tarkastuskäynnin lopuksi selvityksen toimenpiteistä ja korjasi epäkohtia. Se lisäsi yövuoroon toisen koulutetun hoitajan sekä nimesi uuden vastuuhenkilön.

Lisäksi seuraavasta päivästä alkaen henkilöstöön lisättiin sairaanhoitaja ja kaksi lähihoitajaa. Sijainti- ja sijoittajakunta valvoo yksikön toimintaa ja yöpartio käy yksikössä öisin.

– Näillä perusteilla aluehallintovirasto katsoi, että toiminta voi toistaiseksi jatkua, avi toteaa tiedotteessaan.

Tarkastuskäynnin jälkeen aluehallintovirasto pyysi kertomansa mukaan kaupungin sosiaali- ja terveystoimea tekemään yksikön asukkaille terveystarkastukset ja tarkistamaan lääkitykset. Kaikille asukkaille on tehty torstaina terveystarkastus ja myös jatkohoitosuunnitelma on laadittu.

Aluehallintovirasto on pyytänyt Attendoa toimittamaan sille tarpeelliset selvitykset ja lausunnon 22. helmikuuta mennessä.

– Saatujen selvitysten perusteella aluehallintovirasto varmistaa, että edellä mainitut epäkohdat on korjattu pysyvästi, vakituinen vastuuhenkilö on valittu ja henkilöstömäärä on annetun luvan mukainen. Mikäli näin ei ole, aluehallintovirasto harkitsee, mihin valvontatoimenpiteisiin on ryhdyttävä, valvontaviranomainen kertoo tiedotteessa. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja