Robert Heleniuksen tililtä löytyy hämmentävä tappio, joka oli päättää nyrkkeilyuran – "Ajattelin, että v***t tästä"

39:47
Robert Helenius kertoi tilanteestaan Tulosruudulle huhtikuussa, upean Adam Kownacki -voiton jälkeen.

Robert Helenius on kerrannut nyrkkeilyuransa värikästä alkua Proboxing-fans.com-sivuston haastattelussa. 

Helenius syntyi Ruotsissa tammikuussa 1986, kun hänen isänsä työskenteli siellä lihamestarina. Suomeen hän muutti perheensä kanssa 2-vuotiaana.  

Helenius, 36, aloitti ammattilaisuransa vuonna 2008, mutta otteli sitä ennen amatöörinä. Uran alkuaikoina Helenius veti päälleen jopa Ruotsin värit, kun Suomen joukkueesta ei irronnut edustuspaikkaa.

– Meillä oli ongelmia Suomen nyrkkeilyliiton kanssa. Se liittyi jotenkin isääni. He halusivat valita (kisoihin) toisen ottelijan. Minua se ei haitannut, sillä minulla oli myös Ruotsin kansalaisuus, joten pystyin ottelemaan heidän joukkueessaan. Halusin kuitenkin aina edustaa Suomea, Helenius muistelee. 

– Kohtasin kuitenkin juuri tämän suomalaisen kaverin ensimmäisenä. Löin hänet maksimipistein, jotain 22-0. Ottelu piti keskeyttää, koska olin niin suuressa pistejohdossa. Tämän jälkeen Suomen joukkueen valmentaja vaihtui. Hän tunsi minut hyvin, joten pääsin mukaan. 

Heleniuksen amatööriura käynnistyi 11-vuotiaana erikoisella kohtaamisella. 

– Itse asiassa hävisin ensimmäisen otteluni, koska löin vastustajaa liian kovaa. Junioriotteluissa Suomessa ei voi hakea tyrmäystä, vaan otteleminen on teknistä. Ajattelin, että v***t tästä. 

Syyskuussa 2018 julkaistussa Ilta-Sanomien jutussa Helenius tunnustaa, että nyrkkeily oli jäädä tuolloin kokonaan, ja hän pitikin kolmen vuoden tauon lajista. 

– Toisessa ottelussani olin kuitenkin jo tarpeeksi vanha hakemaan tyrmäystä. Voitin sen ja tiesin, että tämä on lajini, Helenius summaa Proboxing-fans.comille. 

Loukkaantumisten sävyttämällä ammattilaisurallaan Helenius on otellut 30 voittoa ja kolme tappiota. Voitosta arvokkain tuli viime maaliskuussa, kun suomalaisjätti löi puolalaisen Adam Kownackin New Yorkissa.  

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja