Mainos

Automaatit eivät jatkossa pelkästään anna, vaan ne myös ottavat rahasi

Suomessa tehdään pian pankkihistoriaa. Suomalaisiin pankkien itsepalvelutiloihin sekä kauppakeskuksiin on tulossa uudenlaisia automaatteja. Niiden avulla voi sekä tallettaa käteistä rahaa että nostaa sitä ulos.

Automaatti tunnistaa asiakkaan pankkikortin avulla, jonka jälkeen asiakas voi tallettaa rahaa työntämällä seteleitä sekä kolikoita automaattiin.

– Tehty talletus menee reaaliaikaisena asiakkaan tilille, Automatia Pankkiautomaattien toimitusjohtaja Altti Kuorikoski kertoo MTV3 Uutisille.

Seteleiden nostaminen automaatista tapahtuu normaaliin tapaan, mutta kolikoita automaatista ei edelleenkään saa nostettua.

Talletusautomaatteja on jo käytössä eri puolilla Eurooppaa, ja myös suomalaispankeilla on jo nyt alkeellisia talletusautomaatteja.

– Missään muualla Euroopassa, eikä muualla maailmassakaan ole kuitenkaan tämmöistä yhdistelmäautomaattia, joka ottaa vastaan seteleitä sekä kolikoita, Kuorikoski tähdentää.

Automaatit rakentaa Automatia, jonka omistajia ovat Nordea, OP-Pohjola ja Sampo Pankki. Uudistus on tullut nimenomaan heidän toiveista. Ensimmäiset automaatit tulevat koekäyttöön pääkaupunkiseudulle ensi vuoden huhtikuussa.

– Pilotointivaiheessa tulee noin parikymmentä automaattia. Varsinainen levitys tapahtuu eri puolille Suomea syksyllä, Kuorikoski sanoo.

Nimi hakusessa

Automatian tavoitteena on rakentaa noin 200 automaatin palveluverkosto eri puolille Suomea. Määrä riippuu kuitenkin kysynnästä.

– Voi olla, että automaattien määrä voi nousta 300-500:aan.

Suomessa on tällä hetkellä Ottopisteistä reilut 1 600. Uudet automaatit eivät tule pääsääntöisesti näiden tilalle.

– Uudet automaatit voivat korvata kuitenkin joitakin vanhoja automaatteja. Uudet automaatit ovat muun muassa palvelun nopeuttamiseksi, Kuorikoski selvittää.

Automaattien lopullista nimeä ei ole vielä päätetty. Pankit saavat itse päättää, perivätkö ne maksua uusien automaattien käytöstä. Automaatit tulevat sisätiloihin.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.