Auto Motor und Sport: Järisyttävä F1-siirto toteutumassa

Suunnittelijaguru Adrian Newey on lehtitietojen mukaan kyllästynyt Red Bullin sisäiseen valtataisteluun ja aikoo jättää mestaritallin. Britin todennäköisimpänä kohteena pidetään Ferraria.

Red Bullin sisäinen valtataistelu, jonka osapuoliksi on nimetty F1-tallin korkea-arvoisena neuvonantajana toimiva Helmut Marko ja tallipäällikkö Christian Horner, näyttää aiheuttaneen sekasorron koko organisaation sisälle.

Nyt arvostetun saksalaislehden Auto Motor und Sportin mukaan Red Bullin autokehityksen kruununjalokivellä Adrian Neweyllä on mitta täyttynyt, ja hän on lehden mukaan lähtemässä tallista.

Asiasta uutisoi omiin lähteisiinsä nojaten myös Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Neweyn todennäköisimpänä osoitteena pidetään Ferraria, jonka tiedetään olleen 65-vuotiaan palvelusten perässä jo vuosien ajan.

Toisaalta Ferrarin lisäksi kaikkien muidenkin tallien oletetaan olevan kiinnostuneita Neweyn palkkaamisesta.

Uutista Neweyn lähdöstä voi pitää yhtenä merkittävimmistä viimeisiltä vuosilta, ja vertautuu monessa mielessä seitsenkertaisen mestarin Lewis Hamiltonin tulevaan siirtoon Mercedekseltä Ferrarille. 

Neweyn sopimus Red Bullin teknisenä johtajana on voimassa vielä vuoden 2025, mutta on mahdollista, että hän pystyy irtautumaan siitä ennenaikaisesti.

F1-sarjan maineikkaimpana suunnittelijana tunnettu Newey on ollut F1-autojen aerodynaamisen kehityksen aallonharjalla läpi vuosikymmenien, ja brittiä pidetään merkittävänä syynä myös Red Bull -tallin nykyiselle menestykselle.

Aiemmin urallaan mestaritason autoja Williamsille (1991–1996) ja McLarenille (1997–2005) suunnitellut Newey on työskennellyt Red Bullissa tallin alkuhetkistä vuodesta 2006. Valmistajien mestaruutta Red Bull on juhlinut kuudesti, kuljettajien mestaruutta seitsemän kertaa.

Kaiken kaikkiaan Neweyn suunnittelemilla autoilla on voitettu yhteensä pitkälti yli 200 F1-osakilpailua, 12 valmistajien mestaruutta ja 13 kuljettajien mestaruutta.

Lue myös:

    Uusimmat