Auta konkreettisesti – sosiaalisen median avustusryhmät

Sosiaalisessa mediassa on mahdollista auttaa muutenkin kuin ”tykkäämällä”. Konkreettisia keinoja on useita.

Jokainen, joka on joskus avannut Facebookin etusivun, on huomannut sieltä vyöryvät avunpyynnöt.

Pyöräni varastettiin! Jos näet tätä, ilmoita heti!

Löysin tämän laukun bussista, jaetaan tätä kuvaa ja löydetään oikea omistaja!

Tapasin maailman ihanimman naisen festivaaleilla. Auttakaa löytämään hänet uudestaan!

Voi myös painaa peukkua ja tykätä erilaisia tahoja puolustavien tahojen toiminnasta ja osoittaa tukensa vaikka nigerialaisten koulutyttöjen, sademetsien tai koulujen säilyttämisen puolesta.

Sosiaalisen median voi ottaa avuksi myös jos haluaa tehdä hyvää konkreettisella tasolla. Facebookista löytyy erinäisiä ryhmiä, jotka linkittävät avun kaipaajia ja tarjoajia.

Stereotypioiden vastaisesti suomalaiset ovat hyvinkin alttiita auttamaan.

Perhe jaloilleen tulipalon jälkeen

Lahjoituksilla on autettu myös sellaisia perheitä, jotka ovat menettäneet kaiken tulipalossa.

Koskettava esimerkki on Sastamalasta. Tulipalossa menehtyi perheen äiti ja yksi lapsi. Neljä lasta jäi kodittomaksi ja äidittömäksi.

Lasten sukulainen kertoi avuntarpeesta sosiaalisessa mediassa. Muutamassa päivässä lapsille tulvi riittävästi vaatteita ja muita tarvikkeita lahjoituksina. Lasten puolesta järjestettiin rahakeräys, joka päättyi syyskuussa. Rahaa kerättiin kymmeniä tuhansia euroja.

Joulu jokaiselle

Facebookista löytyy esimerkiksi Jouluapua -ryhmä, jossa autetaan vähävaraisia perheitä. Sivulta löytyy erilaisia perheitä, jotka kertovat millaisesta perheestä on kyse ja millaista apua se tarvitsisi.

Jouluapua ryhmässä on mukana karttapalvelu, jonka kautta jokainen voi löytää lähistöllä apua kaipaavat perheet.

Lahjoja tai ruoka-apua lähetetään perheille postitse tai viedään henkilökohtaisesti.

Jouluapua on yksityishenkilön perustama ryhmä. Ryhmän perustaja toimii linkkinä apua kaipaavien ja sitä tarjoavien välillä. Ryhmän perustaja julkaisee apua kaipaavien tarinan ja toivelistan Facebookissa. Ilman hyväksyntää kenenkään henkilöllisyyttä ei julkaista sivulla.

Avustusringit

Erinäiset avustusringit ja -ryhmät toimivat Facebookissa, niiden tarkoituksena on tarjota apua kaikille sitä kaipaaville – perheille, opiskelijoille ja työttömille. Ryhmät ovat toisinaan suljettuja. Usein hyväksytyksi tulemista auttaa, kun profiilissa on tunnistettava kuva ja oikea nimi.

Ryhmissä luotetaan ihmisten rehellisyyteen. Ryhmissä on kuitenkin sääntöjä.

Jos ryhmässä huomataan vilpillisyyttä, hamstraamista, lahjoitusten eteenpäin myymistä tai muuta epäilyttävää käytöstä, poistetaan tällainen henkilö ryhmästä.


Lue myös:

    Uusimmat