Mainos

Australian viranomaiset vahvistavat: Mysteerikoneen kapteenin simulaattorilla harjoiteltiin epäilyttävää reittiä

Australian viranomaiset vahvistavat tiedot, joiden mukaan mystisesti kadonneen malesialaiskoneen kapteenin kotona olleella simulaattorilla oli harjoiteltu reittiä Intian valtameren yli, minne koneen on uskottu kadonneen.

Mysteerikoneen etsintöjä Australiassa johtavat viranomaiset vahvistavat tiedot Guardian-lehdelle.

Viranomaiset kuitenkin huomauttavat, että löydös viittaa vain suunnittelun mahdollisuuteen, mutta ei todista kapteenin suunnitelleen mysteerikoneen tuhoa eikä paljasta, mitä koneelle todella tapahtui tai missä se sijaitsee.

Toisaalta Malesian viranomaiset ovat sanoneet, ettei heillä ole todisteita siitä, että kapteenin kotona olleella simulaattorilla olisi harjoiteltu turmareittiä. Malesialaisviranomaiset kommentoivat, että jättävät tukinnan tutkimustiimille ja kehottavat toimittamaan kaikki todisteet kyseiselle tiimille.

New York -lehti kertoi viime viikolla mysteerikoneen kapteenin harjoitelleen turmareittiä alle kuukausi ennen koneen katoamista. Se pohjasi tietonsa luottamukselliseen tutkinta-asiakirjaan. Lehden mukaan FBI:n tutkijat saivat palautettua kapteenin simulaattorilta poistettuja datatietoja, joiden mukaan simulaattorilla oli harjoiteltu reittiä, joka johti Intian valtamereen.

Australialaisviranomaiset vahvistavat Guardianille FBI:n tutkinnan.

Malaysia Airlinesin lento MH370 Kuala Lumpurista Pekingiin katosi maaliskuussa 2014. Lennolla oli 227 matkustajaa ja 12 miehistön jäsentä. Suurin osa heistä oli malesialaisia ja kiinalaisia.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.