Aurinkorasvalla suojaat ihoasi muultakin kuin syövältä – nelivuotisen seurannan uskomaton tulos: "Ei lainkaan ikääntymismuutoksia"

Tarvitseeko aurinkosuojan sisältävän BB-voiteen tai puuterin alle aurinkorasvaa? 0:46
Tarvitseeko aurinkosuojan sisältävän BB-voiteen tai puuterin alle aurinkorasvaa? Ihotautien erikoislääkäri Carl Kyrklund Ihosairaalasta vastaa.

Aurinkorasva ei suojaa ihoa ainoastaan UV-säteilyn aiheuttamalta palamiselta vaan myös ihon ikääntymiseltä, selvisi Kesämyytit-sarjassa.

Ihoa tulisi suojata palamisen lisäksi myös ruskettumiselta, sillä rusketus on ihosyövän esi-esiaste.

Syövän ehkäisyn lisäksi tunnollinen aurinkorasvaus suojaa ihoa kuitenkin myös ikääntymiseltä, kertoo ihotautien erikoislääkäri Carl Kyrklund MTV:n Kesämyytit-sarjassa.

Aurinkorasva todellakin on erittäin hyvä anti-aging suoja. Voin sanoa sen varmuudella, koska aiheesta on tehty laadukas tutkimus Australiassa, jossa on tietenkin paljon valoa.

Tutkimukseen osallistui tuhat australialaista, jotka jaettiin kahteen ryhmään.

Osallistujien ihoille tehtiin analyysit ikääntymisen merkeistä ennen ja jälkeen neljävuotisen seuranta-ajan.

Toisen ryhmän osallistujat käyttivät aurinkosuojavoidetta vähän oman mielen mukaan, mutta toiset käyttivät aurinkosuojavoidetta todella säännöllisesti joka päivä koko neljän vuoden ajan.

Heillä, jotka käyttivät aurinkovoidetta systemaattisesti joka päivä, ei näkynyt laisinkaan ikääntymismuutoksia eli iho pysyi täysin samana koko neljän vuoden ajan, Kyrklund kertoo.

Riittääkö suojakertoimellinen BB-voide tai puuteri kasvojen aurinkosuojaksi? Katso vastaus yllä olevalta videolta.

Auttaako aurinkorasva pitämään ihon nuorena? Tekeekö ihosyöpä aina näkyvän muutoksen iholle?

Terveysmyytit-sarjan uudella kesäkaudella sukelletaan kesään liittyviin ihouskomuksiin. Katso koko jakso MTV Katsomosta.

Myyttejä murretaan myös eläinlääkärin, ravitsemusterapeutin, seksuaalineuvojan ja yleislääkärin kanssa. Ohjelman juontajana toimii MTV Uutisten terveystoimittaja Nelli Hyttinen.

 

Aiheuttaako käristetty grillimakkara syöpää? Entä onko olut hyvä palautusjuoma? Katso kaikki jaksot nyt MTV Katsomosta

Lue myös:

    Uusimmat