Aurinkoinen kookos-mangokakku

Tämä aurinkoinen kakku voitti pronssia Leivontanurkan Ihanin pääsiäisleivonnainen -kilpailussa. Kookoksella maustettu kakku sopii loistavasti kevään juhliin.

Irtopohjavuoallinen (24 cm)

Pohja:
noin 180 g kaurakeksejä
75 g sulatettua voita tai margariinia
½ sitruunan raastettu kuori 1 tl vaniljasokeria (½ tl kardemummaa)

Täyte:
2 dl vaahtoutuvaa kermaa
1 purkki sitruunarahkaa (Valio)
noin 3 dl kookosmaitoa
3 dl maustamatonta jogurttia
2 tl vaniljasokeria
noin 1 dl sokeria
(noin 2-3 rkl kuivattua ananasta)
loraus sitruunamehua tai vettä
6 liivatetta
1 purkki lastenruokasosetta tai muuta mieluista hedelmäsosetta esim. mangoa
1 rkl tomusokeria
1 iso tuore mango tai säilykemangoa (osa koristeluun)
1 iso purkki säilykepersikoita (osa koristeluun)

Koristeluun:
mangoa, persikkaa ja kiiviä viipaleina, viinirypäleitä, kookoshiutaleita ja helmiäis-kakunkoristeita

Valmista ensin keksipohja: murskaa keksit karkeaksi murskaksi. Sulata rasva ja lisää joukkoon mausteet. Anna jäähtyä hetki.

Sekoita joukkoon keksinmurut ja painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle. Nosta hetkeksi jääkaappiin odottamaan.

Valmista täyte: laita liivatteet likoamaan kylmään veteen muutamaksi minuutiksi. Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon rahka, kookosmaito ja jogurtti. Lisää sokerit ja halutessasi kuivatut ananaspalat.

Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota ne tilkkaan kuumaa sitruunamehua tai vettä. Kaada liivateseos täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Tarkista täytteen maku.

Levitä keksipohjan päälle ensin tomusokerilla makeutettu hedelmäsose ja lisää päälle persikka- ja mangokuutioita. Kaada täyte pohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään mieluiten yön ajaksi. Koristele hyytynyt kakku mielesi mukaan hedelmillä ja kookoshiutaleilla. Tarjoa jälkiruokana tai kahvipöydässä.

Vinkki: Mangon tilalla voi käyttää myös muita mieluisia hedelmiä esim. säilykeananasta tai coctailhedelmiä.

Resepti: Henna Pöllänen, Varkaus.

Lue myös:

    Uusimmat