Mainos

Aurinko on ihana asia!

Aurinko on ihana asia, josta saa nauttia huolettomasti, kunhan muistaa ensin suojautua. EU on julkaissut uusia suosituksia aurinkosuojatuotteiden tehokkuudesta ja tuotelupauksista. NIVEA Sun -aurinkotuotteet täyttävät kaikki EU:n asettamat suositukset.

UVA-suoja kaikissa tuotteissa

UVB-säteily aiheuttaa ihon palamista ja UVAsäteily ihon ennenaikaista vanhenemista sekä heikentää kehon immuunijärjestelmää. Molemmat säteilytyypit ovat merkittäviä ihosyövän aiheuttajia, mutta joissain aurinkotuotteissa on ollut aiemmin vain palamiselta suojaava UVB-suoja.

EU on esittänyt, että kaikissa tuotteissa tulee olla UVB-suojan lisäksi UVA-suoja (vähintään Australian Standardin mukainen 90 % suoja). NIVEA Sun -tuotteissa on ollut jo vuosia ainutlaatuinen UV-Balance -suojajärjestelmä. UV Balance takaa, että UVA-suoja kasvaa samassa suhteessa kuin tuotteen UVB-suoja eli UVA/UVB-suojasuhde säilyy. NIVEA Sun -tuotteissa on siis suosituksiin nähden moninkertainen UVA-suoja.

Suojakertoimien ryhmittely uudistettu

EU-suositusten mukaisesti suojakertoimet on ryhmitelty uudelleen seuraaviin kategorioihin:

 • matala suoja: sk 6, 10
 • keskinkertainen suoja: sk 15, 20, 25
 • korkea suoja: sk 30, 50
 • erittäin korkea suoja: sk 50+

NIVEA Sun -tuotteet noudattavat tätä luokittelua.

Pakkauksissa uudistetut selkeät käyttöohjeet

EU suosittaa, että aurinkosuojatuotteiden pakkauksissa on selkeät käyttöohjeet. NIVEA Sun -tuotteiden pakkauksien tekstejä on tarkistettu siten, että ne helpottavat käyttämään aurinkosuojatuotteita oikein.

NIVEA Sun -tuotteet suojaavat ihoa auringolta heti levittämisen jälkeen. Aurinkosuoja pitäisi kuitenkin levittää ennen auringon säteille altistumista, eikä vasta esimerkiksi rannalla.

Usein aurinkosuojatuotteita käytetään liian vähän. Aikuisille suositellaan noin 2 ruokalusikallista aurinkotuotetta levityskertaa kohden. Tuotetta tulee myös lisätä hikoilun, uimisen, suihkussa käynnin tai ihon kuivaamisen jälkeen.

Artikkelin tarjoaa:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.