Mainos

Auerin epäiltyihin seksuaalirikoksiin liittyvä tutkinta valmistui

Poliisi on saanut valmiiksi Anneli Aueria ja hänen entistä miesystäväänsä koskevan mahdollisiin seksuaalirikoksiin liittyvän tutkinnan. Asia on siirtynyt syyttäjälle syyteharkintaan tänään.

Anneli Aueria ja helsinkiläismiestä epäillään törkeistä lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista. Aueria epäillään lisäksi lapsiin kohdistuneista pahoinpitelyrikoksista ja eläinsuojelurikoksesta. Helsinkiläismiestä epäillään sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta.

Poliisi luonnehtii päättynyttä esitutkintaa poikkeuksellisen työlääksi ja vaativaksi. Kertynyt esitutkinta-aineisto on laajuudeltaan yli 3000 sivua ja lisäksi aineistoon liitettiin kymmeniä tunteja ääni- ja kuvatallennetta.

Molemmat, Auer ja helsinkiläismies, ovat kiistäneet rikosepäilyt.

"Kakkossyyttäjän" paikka auki

Syytteen noston määräaika koittaa jo ensi viikon keskiviikkona, eli 15. helmikuuta.

Kihlakunnansyyttäjä Paula Pajulan mukaan päätöksiä siitä, haetaanko oikeudelta lykkäystä noston määräajalle, ei ole tehty. Pajulan mukaan "kakkossyyttäjän" paikka on jutussa vielä auki ja mahdollinen lykkäysvaatimus tehdään yhteistyönä.

Pajula siirtyi jutun pääsyyttäjäksi kihlakunnansyyttäjä Jouko Saarion vetäydyttyä jutusta puolueettomuusepäilyjen vuoksi. Saario antoi tammikuun lopulla julkisuuteen tapauksesta lausunnon, jossa hän totesi, että "näyttää siltä, että syytteet nostetaan".

(24.1)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.