Mainos

Auer pahastui syyttäjälle: Olisiko minun pitänyt itkeä, koska olen nainen?

Ulvilan murhaoikeudenkäyntiä käydään nyt toista päivää Satakunnan käräjäoikeudessa. Miehensä murhasta syytetty Anneli Auer pahastui heti aamusta syyttäjälle tämän puheista.

Anneli Aueria oli tarkoitus kuulla heti aamusta, mutta kuuleminen venyi iltapäivälle, kun oikeudessa katsottiin ensin todisteluvideoita.

Ensin oikeudessa katsottiin oikeuden kannalta tärkeää videota. Salissa katsottiin kuulusteluvideota joulukuulta 2006. Siinä Auer vastasi surmayötä koskeviin kysymyksiin tuoreeltaan, sairaalansängyllä maaten. Surmatöistä onkin kulunut aikaa nyt yli kuusi ja puoli vuotta, ja Auerin puolustuskin totesi, että niin kaukaisia tapahtumia oli vaikea muistaa enää tarkasti.

Syyttäjä kommentoi välittömästi videon jälkeen Auerin rauhallisuutta ja tyyntä olemusta.

- Olen joka kerta ihmetellyt, onko siinä onnellinen perheenäiti, jonka rakastama mies on surmattu raa'alla tavalla. Missä ovat kaikki itku ja kyyneleet ja tunteet, syyttäjä Jarmo Valkama tivasti puolustukselta.

Auerin puolustusasianajaja Juha Manner totesi kuitenkin, että Auer oli tässä vaiheessa kuulusteluita rauhoittavien aineiden vaikutuksen alaisena, mikä selitti Auerin rauhallisuutta. Tässä vaiheessa kuitenkin Auer itsekin pääsi ääneen oikeudessa. Hän kertoi loukkaantuneensa siitä, kun häntä arvosteltiin siitä, millainen ihminen hän oli kuulustelutilanteessa.

- Minä olen rauhallinen ja hillitty ihminen. Jos minä olisin mies, kukaan ei olisi ihmetellyt, että olen ollut rauhallinen. Mutta koska olen nainen, minun olisi pitänyt raivota ja kyynelehtiä, Auer totesi oikeudessa.

Hän siis vakuutti, että rauhoittavat lääkkeet eivät vaikuttaneet hänen käytökseensä ensimmäisissä kuulusteluissa, vaan totesi olevansa luonteeltaan rauhallinen.

Tuomio joulun tienoilla

Henkirikos tapahtui parin kotona vuonna 2006. Auer on kerran tuomittu ja kerran todettu syyttömäksi tekoon.

Korkein oikeus palautti jutun takaisin alkupisteeseen Satakunnan käräjäoikeuteen, koska vapauttavan tuomion jälkeen ilmeni uusia todisteita.

Uusi todistelu on lähinnä Auerin kolmen nuorimman lapsen kertomukset, jotka Auer kyseenalaistaa. Auer kiistää syyllisyytensä henkirikokseen, jonka hänen mukaansa teki ulkopuolinen tuntematon mies.

Ulvilan murhakäräjät alkoivat eilen. Käsittelypäiviä on varattu lokakuuhun asti. Itse tuomiota voidaan odottaa joulun tienoilla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.