Mainos

Auer-jutun yllätystodistaja oikeuteen – "Jukka sanoi, että pelkää"

Ulvilan murhaoikeudenkäynnissä kuultiin iltapäivällä syyttäjän viime viikolla nimeämää yllätystodistajaa. Naista on kuultu esitutkinnassa elokuussa.

Nainen oli ollut samalla Haaga-ammattikorkeakoulun kurssilla Jukka S. Lahden kanssa. Kurssi kesti vuoden, kurssipäiviä oli pari kertaa kuukaudessa.

– Tutustuin jollain tavalla Jukka Lahteen. Lahti oli sosiaalinen, ulospäin suuntautunut, älykäs, osasi varmasti työnsä, nainen kertoi Satakunnan käräjäoikeudessa.

Todistajan mukaan Lahti oli tullut eräänä aamuna kurssille hyvin ahdistuneen oloisena ja hokenut, että pitäisi mennä kotiin.

– Jukka sanoi, että pelkää, että se tekee lapsilleen jotain. Muistikuva siitä, että se kenestä puhui, olisi perheen äiti. En muista, että Jukka olisi maininnut vaimoaan nimeltä.

"Nuorin lapsi vahinko - olisivat muuten eronneet"

Nainen kertoo myös myöhemmin vuoden 2004 alkupuoliskolla keskustelleensa Jukka S. Lahden kanssa miehen kotielämästä. Naisen mukaan Lahti oli sanonut, että perheen nuorimmainen lapsi oli vahinko ja että he olisivat eronneet Auerin kanssa, jos lasta ei olisi tullut.

– Jäi tunne, että välit vaimoon olivat huonot. Jukka ei koskaan sen jälkeen ollut sellainen.

Todistaja kertoo myös puhelusta, jonka Lahti sai kurssin aikana.

– Nyt se soittaa, oli Lahti sanonut.

– Naisen äänen kuulin, en tiedä oliko puhelin kovalla vai huudettiinko. Jukka oli ahdistunut tilanteessa, kuvaili todistaja.

Keskustelut tapahtuivat alkuvuodesta 2004. Tämän jälkeen nainen ei kertomansa mukaan puhunut kyseisistä asioista Lahden kanssa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.