Audin sähköautoa varattu naapurissa jo 5 000 kappaletta – ensiesittelyn ajankohta varmistui

Saksalaisvalmistaja ei ole vielä edes esitellyt tulevien sähköautojensa tuotantoversioita, mutta halukkaat voivat siitä huolimatta jo varata omansa.

Audi ryhtyi viime vuonna vastaanottamaan varausmaksuja tulevasta täyssähköisestä katumaasturistaan, joka toistaiseksi kantaa nimeä e-tron quattro. Nyt varauskirjat ovat joissain maissa auki myös ensi vuonna saapuvan Sportback-mallin osalta.

500 kilometrin toimintamatkaan kykenevä ja pikalatausmahdollisuudella varustettu e-tron quattro saapuu markkinoille vielä tämän vuoden aikana. Auto asettuu kokonsa puolesta Q5- ja Q7-mallien väliin, mutta on näitä molempia matalampi. Sportback-malli vastaa teknisiltä ominaisuuksiltaan katumaasturivarianttia.

Norjalaiset ryntäsivät heti apajille

Audi on ilmoittanut saaneensa e-tron quattrosta jo yli 5 000 varausta pelkästään Norjasta, jossa autosta kiinnostuneet voivat lunastaa jonotusnumeron 20 000 kruunun eli noin 2 000 euron maksua vastaan. Näin ollen norjalaiset ovat lihottaneet Audin pankkitiliä jo kymmenellä miljoonalla.

Varauksia otetaan vastaan Norjan lisäksi myös Sveitsissä, Itävallassa ja Belgiassa. Audin kotimaassa Saksassa, kuten Suomessakaan, varauksia ei vielä voi jättää.

Audia maahantuovan VV-Auton viestintäpäällikkö Riitta Karjalainen ei halunnut kommentoida e-tronin tulemista Suomeen tai sen varaamista ennen auton virallista ensiesittelyä.

Audin ensimmäiset täyssähköautot markkinoille 2018, 2019 ja 2020

Audin toimitusjohtaja Rupert Stadler vahvisti aiemmin tässä kuussa, että e-tronin valmis tuotantoversio tullaan esittelemään Brysselissä elokuun lopulla. Sen pahimmat haastajat ovat Tesla Model X ja Jaguarin lähes tuotantovalmis I-Pace.

Ensi vuonna luvassa on viistoperäinen Sportback. Molemmat autot tullaan valmistamaan Brysselin-tehtaalla. Audin kolmas täyssähkömalli, kolmikosta kompaktein, nähdään vuonna 2020.

Saksalaisvalmistaja tuo markkinoille 20 sähköistettyä mallia vuoteen 2025 mennessä, joista "yli puolet" ovat täysin sähköisiä. Vuodesta 2021 eteenpäin Audi tulee rakentamaan uudet sähköautonsa Porschen kanssa kehitetylle alustalle.

***

1:31

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja