Audi vahvisti tiedot F1-paluustaan – huimat huhut kertovat myös toisesta tulokkaasta

1:04
Audi esitteli F1-sarjaan liittymisensä yhteydessä havainnekuvia konseptiautostaan.

Audi vahvisti huhut paluustaan F1-sarjaan. Autovalmistaja ilmoitti asiasta Belgian GP-viikonlopun alkajaisiksi. Autosportin mukaan asia varmistui, kun FIA päätti seuraavan kehityssyklin voimayksikkösäännöistä viime viikolla.

Audi hyppää F1-sarjaan mukaan kaudelle 2026, jolloin käyttöön otetaan uuden sukupolven hybridiyksiköt. Sarja on lisäksi sitoutunut käyttämään autoissaan ympäristön kannalta kestävää polttoainetta.

Autovalmistaja ei vielä ilmoittanut yksityiskohtaista tietoa paluustaan, mutta yleisen uskomuksen mukaan yhteistyö Sauberin kanssa on vihdoin lyöty lopullisesti lukkoon.

Autosportin mukaan Audi lunastaa nyt Alfa Romeon kanssa naimisissa olevasta Sauberista omistusosuuden ja antaa sille tehdasvalmistajatason tuen, jota sveitsiläistalli ei ole nauttinut sitten kauden 2009 ja BMW:n lähdön jälkeen.

Auto Motor und Sportin toimittajan Tobi Grünerin mukaan Audi ostaa Sauberista jopa 75 prosentin osuuden.

– Me kaikki odotamme innolla näkevämme Audin logon lähtösuoralla ja kuulemme lisäyksityiskohtia heidän suunnitelmistaan aikanaan, F1-toimitusjohtaja Stefano Domenicali tunnelmoi.

Volkswagen-konserni on muutenkin astumassa ryminällä rata-autoilun kuninkuusluokkaan.

Kun Audi saapuu yhteistyötalli Sauberin uudeksi tehdasvalmistajaksi kaudelle 2026, sen sisaryhtiö Porsche on hyppäämässä Red Bullin partneriksi saman vuonna.

Porschen uskotaan hamuavan samalla peräti 50 prosentin osuutta Red Bullin F1-tallista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja