Mainos

Audi toimitti tuhansia autoja samalla yksilöllisellä tunnuksella – kukaan ei tiedä syytä

Saksalainen talouslehti Handelsblatt kertoo erikoisesta havainnosta Volkswagen-konsernin päästöhuijauksen tutkinnassa. Syyttäjien tutkiessa Audin papereita, he havaitsivat, että saksalaisvalmistaja on rahdannut Aasiaan autoja samalla VIN-numerolla.

Syyttäjien tekemissä tutkimuksissa kävi ilmi, että Audi on vienyt Kiinaan, Koreaan ja Japaniin tuhansia autoja, joissa on identtinen VIN-tunnus. Mikäli sama tunnus olisi muutamissa autoissa, olisi se helppo laittaa inhimillisen virheen piikkiin. Tuhansien autojen kanssa se ei kuitenkaan ole todennäköinen vaihtoehto.

VIN-tunnuksessa on 17 numeroa ja sen on tarkoitus olla yksilöllinen. Tämä numero pysyy auton matkassa sen koko olemassaolon ajan. Sekä Saksan että EU:n lainsäädännön mukaan samaa numeroa saa käyttää toisessa autossa aikaisintaan 30 vuoden kuluttua.

Toistaiseksi kukaan ei ole saanut vastausta siihen, miksi Audi on toiminut tällä tavalla. Audin edustajan mukaan he eivät ole tietoisia, että samoja VIN-tunnuksia olisi käytetty useissa autoissa tai että se olisi ylipäätään mahdollista.

***

0:58

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.