Mainos

Atria teurastaa HK Ruokatalon naudat

Atria alkaa teurastaa HK Ruokatalon naudat Kauhajoen teurastamossaan. Yhtiöt kertoivat aamulla suunnitelmastaan, jonka myötä naudan teurastus ja leikkuu loppuu HK Ruokatalon Forssan yksikössä.

teurastamo


Forssan teurastamo keskittyy jatkossa kokonaan sikojen teurastukseen ja leikkuuseen sekä jatkojalostukseen. Yhtiöiden mukaan tavoitteena on saada merkittäviä kustannussäästöjä ja järkeistää lihaketjun alkupään toimintaa.

Yhteistyön avulla HK Ruokatalo välttää uudistukset Forssan teurastamon nautalinjalla. HK Ruokatalon mukaan nautamäärät yhtiön päätoimialueella Etelä-Suomessa ovat vähentyneet jo pitkään, eikä muutosta kehityssuuntaan ole odotettavissa lähivuosina. Yhteistyö ei vaikuta yhtiöiden naudanlihan hankintaan tai eläinkuljetuksiin,eikä myös HK Ruokatalon sikateurastukseen.

Henkilöstövaikutuksia Forssassa kuitenkin syntyy, sillä Forssan teurastamon 600 työntekijästä noin joka kymmenes osallistuu nautateurastukseen ja -leikkuuseen.

Atria on Suomen suurin naudan käsittelijä, eikä HK Ruokatalon 8 miljoonan nautakilon käsittely vaadi siltä suuria lisäinvestointeja. Atrian omaa tuotantoa käsitellään Kuopion ja Kauhajoen yksiköissä noin 32 miljoonaa kiloa vuodessa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.