Asuntomessujen suosikit julkistettiin

Kotkan asuntomessujen parhaaksi taloksi on äänestetty torniolaisen Lappli-Talot Oy:n valmistama Merikotka.

Neljän huoneen ja keittiön puurunkoisessa omakotitalossa on pinta-alaa 136 neliömetriä. Messuyleisöä talossa miellyttivät erityisesti sen ulkonäkö, rakennusmateriaalit ja terassi.

Puuverhoillussa talossa on lasiveranta ja takapihalla suojaisa vilvoittelutila saunan yhteydessä. Talon pääsuunnittelija on arkkitehti Jorma Paloranta.

Valintaan osallistui yli 22 000 Kotkan viime kesän asuntomessuilla vieraillutta. Kilpailu oli poikkeuksellisen tasainen. Ääniä annettiin kaikkiaan 22 488

Voittaja sai äänistä vajaat 12 prosenttia. Toiseksi tuli Suomen Kodikas-Talojen Villa Albatrossi vajaan yhdentoista prosentin ääniosuudella. Kolmanneksi tullut Planiatalon Villa Aurinkoranta sai äänistä vajaat kahdeksan prosenttia. Kaikki kolme taloa ovat puurunkoisia.

Suomen Asuntomessujen markkinointijohtajan Kari Salmen mukaan Kotkan messuäänestyksen tulos osoittaa suomalaisten pitävän perinnetaloista. Perinnetalot ovat myös aiemmin menestyneet messuäänestyksessä.

Nyt voittaneessa Merikotka-talossa on muun muassa puuleikkauksissa karjalaisia vaikutteita ja puurakenteet ovat muutoinkin selvästi esillä.

Asuntomessujen paras talo äänestyksellä on takanaan lähes kolmen vuosikymmenen historia. Seuraavan kerran paras messutalo valitaan ensi kesänä Laukaan asuntomessuilla.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja