Astronautit mokasivat ja pudottivat työkalulaukkunsa avaruudessa: Nyt pussukan menoa voi seurata jopa kiikareilla!

Astronautit ovat kovan luokan ammattilaisia, mutta heillekin sattuu työtapaturmia. 

Nasan astronautit Jasmin Moghbeli ja Loral O´Hara olivat avaruuskävelyllä ISS-avaruusaseman ulkopuolella viikko sitten torstaina, kun heidän käyttämänsä työkalulaukku pääsi lipsahtamaan avaruuteen.

Työkalulaukku kiertää nyt maapalloa hieman ISS:n edellä, kertoo Space.com -avaruussivusto. Pieni työkalulaukku on yllättävän kirkas ja sen voi havaita jopa Maasta käsin kiikareilla katsoen.

Euroopan avaruusjärjestö ESA:n astronautti Meganne Christian on julkaissut allaolevan videon, jossa työkalulaukun lipsahtaminen avaruuteen näkyy.

Maasta katsottuna työkalulaukku on kirkkaudeltaan hieman himmeämpi kuin Uranus-planeetta. Se on täten hieman liian himmeä paljain silmin tarkkailtavaksi.

Työkalulaukku lähestyy koko ajan Maata ja se tulee lopulta tuhoutumaan kun se laskeutuu reilun 110 kilometrin päähän maan pinnasta.

Space.com ohjeistaa, että työkalupussin seuraamiseksi täytyy ensin selvittää, missä ISS kulkee. Esimerkiksi Nasalla on asian selvittämiseksi oma sovellus. Työkalupussi leijailee avaruudessa hieman ISS:n edellä.

Lue myös:

    Uusimmat