Ässät ratkaisi kolmessa minuutissa Raumalla

Porin Ässät tarvitsi vain reilut kolme minuuttia iskeäkseen voittoon tarvittavat kaksi maalia Lukon verkkoon torstaina Rauman Äijänsuolla. Porilaiset veivät jääkiekon SM-liigapisteet kauden toisesta Satakunnan hegemoniaottelusta taidokkaan esityksen jälkeen maalein 2-0. Myös kauden avaus Porissa päättyi Ässien voittoon.

Ässien ykkösketju Marko Kivenmäki-Aki Uusikartano-Kristian Kuusela tarvitsi vain 32 sekuntia leipoakseen kiekon ensimmäisen kerran ohi Lukon Scott Langkowin. Kultakypärä Kivenmäki sai kunnian iskeä kiekon raumalaismaalin kattoon.

Sama kolmikko tuli jäälle toisen kerran kolmen minuutin pelin jälkeen ja ajassa 3.19 syttyi punakuono toisen kerran Lukon maalin takana. Kauniin kuvion päättäjänä sai tällä kertaa toimia Kuusela.

Molempia ässämaaleja katseli aitiopaikalta Lukon ykkönen, joka siirtyikin jatkossa pelaamaan muita kentällisiä vastaan.

- Maalit ovat jääkiekossa sellainen asia, jotka antavat joukkueelle energiaa ja ne kantavat vaikeidenkin aikojen yli. Ässillä energiaa riitti ja meillä tuskaa, Lukon valmentaja Jarmo Tolvanen ihmetteli.

Lukko paransi peliään loppua kohden, mutta hallinta pysyi silti Ässillä. Porilaiset tukkivat järkevästi keskialueen, eikä kotijoukkue pystynyt rakentamaan hyökkäyksiään kunnolla.

- Kaveri joutui roiskimaan pitkää päätyyn, eikä tulosta tullut, Ässien Mika Toivola tiivisti.

- Meiltä peli oli vaihteeksi taas aika hyvää. Se sujui meidän käsikirjoituksemme mukaan, porilaisvalmentaja jatkoi.

Ottelussa nähtiin myös kahden kanadalaisen nyrkkipokka, kun Lukon Shayne Toporowski ja Ässien Matt Nickerson ottivat yhteen ilman hanskoja. Päätuomari Markku Kruus näytti tilanteen jälkeen yllättäen päätyä kuitenkin vain porilaispelaajalle.

Porilaisten ykköskentän ohella Äijänsuolta ansaitsee erikoismaininnan myös joukkueen maalivahti Juuso Riksman. Neljännen peräkkäisen tappionsa kärsinyt Lukko oli huono, mutta nollapeli on silti aina nollapeli.

Lukko-Ässät 0-2 (0-2, 0-0, 0-0)

1. erä: 0.32 Marko Kivenmäki (Kristian Kuusela-Aki Uusikartano) 0-1, 3.19 Kuusela (Uusikartano-Kivenmäki) 0-2
Jäähyt: 15.13 Matt Nickerson Ä 2+10+20 min, 15.13 Shayne Toporowski (kärsi Pasi Saarela) L 2+2+10 min, 17.51 Teemu Normio L 2 min.

2. erä: Maaliton.
Jäähyt: 31.51 Pasi Peltonen Ä 2 min, 33.27 Scott Langkow (kärsi Normio) L 2 min.

3. erä: Maaliton.
Jäähyt: 43.19 Toporowski L 2 min, 43.28 Marko Toivonen Ä 2 min, 46.21 Jamie Wright L 2 min, 53.02 Toivonen Ä 2 min, 56.20 Otto Honkaheimo L 2 min.

Jäähyt yht: Lukko 7x2 min ja Shayne Toporowski 10 min = 24 min, Ässät 4x2 min ja Matt Nickerson 10 min ja Matt Nickerson PRK = 38 min.

Torjunnat: Scott Langkow L 9+15+9=33 (pois 59.17-59.22 ja 59.32-60.00), Juuso Riksman Ä 6+3+7=16.

Tuomarit: Markku Kruus (Antti Lajunen ja Olli-Petteri Lustig).