Asko Kallonen voitti aikoinaan bändinsä kanssa Levyraadin – näin hän muistelee ohjelmaa

Asko Kallonen voitti aikoinaan bändinsä kanssa Levyraadin – näin hän muistelee ohjelmaa 6:08
ASko Kallonen kertoo videolla, kuinka musiikkibisnes on muuttunut vuosien aikana.

Asko Kallonen toimii televisioon paluun tekevässä Levyraadissa vakioraatilaisena.

Legendaarinen Levyraati-ohjelma tekee ensi vuonna paluun MTV:n kanaville. Ohjelman juontajana toimii Jenni Pääskysaari ja vakiopanelisteina Asko Kallonen, Mikko Kosonen, Väinö Karjalainen ja Lina Schiffer

Kallonen lähti mielellään mukaan ohjelman vakiopanelistiksi.

– Tämä on legendaarinen ohjelma, missä olen itsekin joskus esiintynyt pariinkin otteeseen. Olen jopa voittanutkin Levyraadin joskus. Mielenkiintoista olla pöydän toisella puolella ja katsoa vähän, mitä tulee musiikista, Kallonen kertoi. 

Kallonen muistelee, että hän voitti Levyraadin 80-luvun puolessa välissä. 

– Se taisi olla vuonna -84 tai -85 kappaleella Intiaanit ratsastaa Keba-yhtyeen kanssa. Silloin Levyraati oli aika merkittävä ohjelma varsinkin uusien artistien suhteen. 

– Se oli meidän ensimmäinen single. Muistan, että olimme tekemässä joku videonkin ja pyörimme Maikkarin studioilla, Kallonen sanoo.

Kallonen on pitkänlinjan musiikkialan ammattilainen ja hän kertoo, mitä kautta uusien artistien on tänä päivänä helpoin keino päästä esiin.

– Neljä kirjainta, some. Kyllä se aika pitkälle sen kautta tapahtuu markkinointi ja jonkun verran Youtuben videoiden kautta, mutta ei niinkään enää niin paljoa. Myös keikkojen kautta ja tietenkin viidakkorumpu kertoo myös ja sitä kautta alkaa levitä somessa. Some on tavallaan se viidakkorumpu. 

Kallonen työskenteli vuosia Warner Musicin General Managerina, mutta jätti tehtävänsä tänä syksynä. 

– Tuli ehkä vuodet täyteen. Olen ollut 30 vuotta alalla ja Warnerilla 15 vuotta. Minulle tuli näkemys, että se mitä olen siellä tehnyt, on tullut tietyllä tavalla tiensä päähän. Siellä on mahtava A&R-ryhmä, jotka pystyivät jatkamaan tuosta eteenpäin, Kallonen avaa päätöstään.

Yllä olevalla videolla Kallonen kertoo, kuinka musiikkibisnes on muuttunut vuosien aikana. 

Lue myös:

    Uusimmat