Askartele pääsiäiseksi värikäs ruususato

Virvontaoksien koristelu on hauskaa puuhaa. Kauniit ja helppotekoiset pajuruusut tuovat vaihtelua perinteisiin höyheniin.

Ruusujen askarteluun tarvitset kartonkia ja sakset. Hyviä apureita ovat myös muki ja kynä. Kartonkia kannattaa ostaa samalla useampaa eri väriä, sillä ruusujen näpertely on koukuttavaa puuhaa. Ruusujen materiaaliksi käy myös paksuhko tapetti tai esimerkiksi mattapintaisen mainoskuvaston sivut värikkäine kuvineen.

Muumimukin yläosan mukaan piirretty ympyrä on yhdelle ruusulle sopiva määrä kartonkia. Pienimmille askartelijoille voi piirtää apuviivan leikkaamista helpottamaan.

Kierittele leikattu pahvisuikale kynän ympärille pahvin keskeltä alkaen. Kierittely vaatii hieman voimaa sormilta, joten pienimmät askartelijat tarvitsevat siinä apua. Pujota valmis ruusu oksaan ja tee sille kaveri.

Ruusuinen pajunoksa on piristävä vaihtoehto höyhenillä koristellulle virpomisvitsalle. Niin palmusunnuntaina kuin lankalauantainakin virpovat pienet noidat voivat yhdistää oksissa pajunkissat, höyhenet, ruusut ja kieputtaa oksiin vielä värikkäitä nauhoja virvottavien silmäniloksi.

Kartonkiruusut ovat monivuotisia silmäniloja, joten pääsiäisen jälkeen ruusut voi pujottaa tai kieputella irti oksista. Kauniissa väreissä hehkuvat ruusut voi kerätä lasipurkkiin ja nostaa hyllylle odottamaan seuraavaa kevättä.

Teksti ja kuvat: Henna Kekki

Tarvikkeet: sakset/ Fiskars, muki/ Arabia

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja